Menu
A+ A A-

Predstavljamo Hikvision Turbo HD PIR kamere

Sistemi zaštite perimetra su s nama već nekoliko hiljada godina, još od vremena tornjeva i šanaca do modernih zidova i žičanih mreža. Današnja tehnologija donosi nam razne vrste elektronskih sistema za zaštitu perimetra, koji služe za sprečavanje ulaska uljeza u zaštićene zone
Piše: Stefan Vukajlović, Sektor tehničke podrške, Antenall
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Danas tradicionalni sistemi zaštite perimetra koriste aktivnu infracrvenu (IC) detekciju. Međutim, ovaj tip detekcije ne nudi stabilnost i pouzdanost. Pre nego što dođe do upada ili tokom njegovog odvijanja tradicionalni IC sistem ne može da ponudi preciznu detekciju, a u nedostatku video-podataka može biti i prilično teško locirati ključne tačke aktiviranja alarma. Osim toga, teren, okolina i drugi faktori često dovode do odsustva detekcije i pojave lažnih alarma ili nepreciznih rezultata. Kako bi se rešili ovi problemi, Hikvisionova Turbo HD kamera s pasivnim infracrvenim senzorom (PIR) koristi napredne tehnologije video-nadzora kako bi poboljšala preciznost alarma i sprečila upade. Rezultat toga je potpuno novi nivo kvaliteta zaštite perimetra za stambene prostore, fabrike, skladišta, škole i druge lokacije.
 
Brzina i preciznost
Najupečatljivije karakteristike ove kamere su velika brzina odgovora i preciznost alarma u situacijama kada sumnjive osobe uđu unutar zone perimetra. Kamera poseduje ugrađeni PIR detektor, koji prati infracrveno svetlo koje emituju ljudska tela i razlikuje ga od drugih vizuelnih "šumova". Ona može da bude opremljena i sistemom detekcije pokreta iz Hikvisionove Turbo HD K serije digitalnih video-snimača kako bi filtrirala lažne alarme izazvane pokretnim objektima koji ne emituju IC zračenje. Na ovaj način filtriranje lažnih alarma smanjuje potrebu za prostorom za skladištenje i troškove te nudi efikasniju pretragu snimaka nakon određenog događaja. Osim toga, kamera poseduje snažan i direktan sistem odvraćanja uljeza u vidu trepćućeg belog svetla koje služi kao signal upozorenja. Uz tehnologiju za rad i pri najslabijem osvetljenju, belo svetlo služi kao dopunsko osvetljenje. Pri tome se kameri omogućava i da, prilikom aktiviranja alarma, izradi detaljne slike osumnjičenih kao dokazni materijal, čak i u veoma tamnim okruženjima. 
 
Upad je važno sprečiti
Hikvisionova Turbo HD PIR kamera može se koristiti u kombinaciji s Hikvisionovom Turbo HD K serijom digitalnih video-snimača za zaštitu perimetra, čime se objedinjuju funkcije upozoravanja na upade i praćenja situacije u realnom vremenu pomoću uređaja s interfejsom. Kada dođe do upada, sistem može odmah upozoriti i obavestiti sigurnosno osoblje, koje nakon toga može da ide pravo na mesto događaja. U nekim slučajevima uljezi će biti odvraćeni od upada i napustiće zonu perimetra. To znači da se kriminal može i sprečiti, a ne samo otkriti. Kamera podržava širok spektar sistema za zaštitu perimetra, kao i sigurnosnih sistema za rano upozoravanje, obaveštavanje i prikupljanje dokaza nakon događaja. Ona značajno poboljšava funkcije nadzora, unapređuje tradicionalni pristup istragama nakon incidenata i pomaže da se perimetarska zaštita transformiše iz pasivnog praćenja u aktivno odvraćanje, štiteći time ljude i imovinu.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.