Menu
A+ A A-

Predstavljamo Hikvision AXHub sistem

Hikvision je predstavio nova rješenja za dojavu provala koja, zahvaljujući kombinaciji Hikvisionovog vrhunskog portfolija i 30-godišnjeg Pyronixovog iskustva u ovoj oblasti, čine inovativne i pouzdane sigurnosne sisteme prilagođene svakoj situaciji
Piše: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Nova serija proizvoda uključuje napredna alarmna rješenja namijenjena svim segmentima tržišta, uključujući stambeni, komercijalni i industrijski. Kompatibilni sa čitavim Hikvisionovim videoportfolijem, ovi proizvodi uz cloud povezivost podržavaju i integrisanje preko iVMS-a i Hik-Connect aplikacije, a imaju i podršku za daljinsku kontrolu i nadzor preko IVaaS-a (verifikacije uljeza kao servisa), što omogućava aktiviranje i deaktiviranje sistema te pregledanje, snimanje i interakciju preko jedinstvene platforme. 
 
I videonadzor i protivprovala
AXHub sistem za dojavu provala koristi cloud tehnologiju kako bi kombinovao detekciju provala i videosistem. Ova mala i nenametljiva centrala podržava različite konfiguracije kamera, kontrolisanje i podešavanje preko Hik-Connect aplikacije i iVMS-a, kao i videoverifikaciju preko IVaaS-a. Dok konkurentna rješenja prosljeđuju statične slike niskog kvaliteta radi verifikovanja događaja, IVaaS povezuje prethodno odvojene video i protivprovalne sisteme, omogućavajući pristup videosnimku od 7 sekundi u slučaju uzbune: pet sekundi za period neposredno prije aktivacije uzbune i dvije nakon nje. 
Ovo se može omogućiti preko clouda ili povezivanjem dvije kamere direktno s AXHubom radi lokalne verifikacije. To omogućava Hikvisionovim video i protivprovalnim sistemima da korisniku direktno prosljeđuju video preko Hik-Connecta i iVMS-a ili, pak, direktno na centralnu nadzornu stanicu (CMS). Nakon prosljeđivanja snimke korisnicima, odnosno CMS-u preko e-maila ili aplikacije, moguće je prebaciti se na HD videoprikaz uživo u cilju verifikovanja događaja, čime je moguće mnogo brže i pouzdanije reagovati u slučaju uzbune. Kompatibilnost s Hik-Connectom omogućava i kontrolisanje sistema s bilo koje lokacije. 
 
Nagrađivane tehnologije
Sistem podržava do 32 bežična ulaza za veliki izbor uređaja, uključujući interne i vanjske detektore, privjeske za ključeve, senzore i druge. AXHub također koristi 3EasyFit tehniku za ubrzanu početnu instalaciju te ima glasovni vodič za podešavanje i rad, zbog čega je proces instalacije brz i efikasan. Korisnici će također biti informisani o događajima putem lokalnih glasovnih obavještenja, a moguće je podesiti i glasovnu dojavu. Zahvaljujući ugrađenim komunikacijskim modulima i konektorima, AXHub podržava LAN, Wi-Fi, GPRS i 3G/4G, što olakšava instalaciju i čini je isplativijom. Također, zahvaljujući podršci za višeportnu IP komunikaciju, AXHub može istovremeno komunicirati s više uređaja kako bi se obavještenja o uzbuni mogla poslati svima do kojih trebaju stići. "Velika prednost nove Hikvisionove serije alarmnih uređaja jeste to što omogućava korištenje protivprovalnih i videotehnologija razvijenih i dizajniranih tako da rade u savršenoj harmoniji, nudeći vrhunske performanse i tržišnu prednost za naše partnere širom svijeta", kaže Jiang Feng Zhi, šef Hikvisionove alarmne divizije. Nova serija proizvoda uključuje i bežične i žičane sisteme, od kojih svaki podržava više načina komunikacije kako bi se postigao viši nivo sigurnosti i fleksibilnosti. Oni se zatim mogu montirati s velikim portfolijem bežične i žičane Hikvisionove periferne opreme kako bi se postigao i održao odgovarajući nivo sigurnosti i zaštite u različitim industrijama. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.