Menu
A+ A A-

SMARTair i prostori za zajednički rad su savršeni partneri

Tržište prostora za zajednički rad raste i u njemu je kvalitetan ambijent važan adut. U centru Barcelone je otvoren Gran Via poslovni centar i prostor za zajednički rad na površini od 2500 m2. Njegovi menadžeri su odabrali SMARTair sistem bežične kontrole pristupa jer nudi zaštitu i upravljanje prostorom uz zadržavanje imidža savremenog prostora za zajednički rad. 
Gran Vía je fleksibilan i dobro opremljen dom za razne kompanije, od međunarodnih korporacija do lokalnih startupa. Brzi broadband internet, LED rasvjeta, restoran i obližnji apartmani za iznajmljivanje dio su vrhunske usluge koju nudi ovaj centar. Njemu je zatrebala nadogradnja i zamjena postojećeg zastarjelog sistema kontrole pristupa.
 
Gran Vía sada ima veću fleksibilnost i kontrolu pristupa prostorijama. Za to je zaslužan sistem koji omogućava besprijekorno upravljanje raznovrsnim potrebama pristupa kako stalnih tako i privremenih korisnika. On, istovremeno, mora izaći na kraj s velikim prometom ljudi u objektu. Uređaji za zaključavanje moraju se uklopiti u moderan i profesionalan ambijent radnog prostora koji će privući poslovne korisnike visokog profila. Pored ovih zahtijeva, svaki novi sistem se mora ugraditi bez ometanja svakodnevnog poslovanja.
 
SMARTair kao rješenje
 
Brave SMARTair sistema sada služe za kontrolu pristupa centru Gran Via s njegovih šest spratova s kancelarijama, prostorijama za sastanke i zajedničkim prostorima. Zahtjevi za pristupom u ovom poslovnom centru se stalno mijenjaju, a menadžeri sigurnosti sada na raspolaganju imaju sistem s kojim je programiranje i reprogramiranje prava pristupa brzo i jednostavno. Zahvaljujući elegantnom i fleksibilnom softveru za upravljanje u okviru SMARTair sistema, cjelokupni rad se odvija u pozadini i korisnici objekta su zaštićeni a da toga nisu ni svjesni. 
 
"SMARTair je efikasno rešenje koje je jednostavno za korištenje", kaže Esther Portillo, direktor marketinga u poslovnom centru Gran Vía.
 
 
Preko 50 novih bežičnih SMARTair maski za brave radi u kombinaciji sa RFID pametnim karticama, što je garant sigurnosti i u situaciji kada korisnik izgubi svoj akreditiv. Administratori sigurnosti u toj situaciji jednostavno ponište prava za izgubljeni akreditiv,  što je puno brže, jeftinije i profesionalnije nego zamjena tradicionalne mehaničke brave. 
 
Korisnik dobija novu pametnu karticu koja je verifikovana na jednom od pet zidnih uređaja za ažuriranje u centru. To je savršena kombinacija modernog imidža i efikasnog korisničkog iskustva za korisnike centra Gran Vie.
 
Važno je naglasiti i da bežični uređaji za vrata i zidove iz SMARTair serije upotpunjuju savremenu estetiku centra. "SMARTair ima moderan dizajn i savršeno odgovara našim instalacijama", kaže Esther Portillo. Uključivanje dodatnih vrata u bilo koji instalirani SMARTair sistem je jednostavan proces, jer se SMARTair maske za brave lako postavljaju na drvena, staklena i protupožarna vrata kao i na ona za izlaze za nuždu. 
 
Gran Vía sada posjeduje sistem kontrole pristupa koji može jednostavno podešavati i nadograđivati u skladu sa svojim i potrebama svojih klijenata. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.