Menu
A+ A A-

Slučaj iz prakse kompanije Milestone: Imlek unapredio proizvodnju s IP video-rešenjem

Nakon implementacije Milestoneovog rešenja mlečni gigant iz Srbije uštedeo je mnogo novca i vremena, smanjujući gubitke koje su izazivali vozači viljuškara i kamiona. S Milestoneoom moguće je brže i preciznije otkriti onoga koji je odgovoran za štetu. Piše: Redakcijski tim
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Kao kompanija koja se bavi proizvodnjom i preradom mleka, glavni izazovi za Imlek su kontrola proizvodnje, bezbednost na radnom mestu i opšta sigurnost. Imlek kupuje mleko od nekoliko hiljada farmera u Srbiji i nudi više od 80 različitih mlečnih proizvoda svakodnevno. Tokom godina kompanija se suočavala s gubicima vezanim za skladištenje i proizvodnju. Bezbednost na radnom mestu je takođe važan fokus. Veliku zabrinutost u Imleku čine nesreće koje uglavnom izazivaju vozači viljuškara i kamiona. Imlek takođe mora da ispuni listu HASAP zahteva, zbog čega je potreba za novim bezbednosnim sistemom opravdana zahvaljujući vizuelnoj dokumentaciji koja je na raspolaganju kod Milestoneovog sistema.
 
Mlečni gigant izabrao Milestone 
Imlek je prvobitno imao nekoliko zastarelih instalacija s analognim kamerama i DVR-ovima. Osim toga, postojala je veća instalacija sistema za upravljanje video-nadzorom (VMS), koji nije baziran na otvorenim tehnologijama. Ovo je dovelo do problema s pouzdanošću i podrškom. Milestoneovo rešenje je izabrano zbog mogućnosti proširenja, lakoće upravljanja, besprekorne integracije alarma, audio i drugih sistemskih dodataka. Više od 7.000 podržanih uređaja bili su važni za Imlek. Glavna instalacija sastoji se od sedam servera s Milestone XProtect Professional softverom.
 
Prva Milestoneova instalacija implementirana je pre dve godine. Imlek planira da proširi to rešenje na sve svoje objekte. Prethodni glavni bezbednosni sistem sastojao se od DVR-a bez VMS-a i jedne instalacije sa starijim zatvorenim VMS-om. S Milestoneom bezbednosne službe dobile su kvalitetan softver i podršku. U slučaju alarma sistem je veoma koristan za situacioni pregled, jer pruža relevantne informacije. Jednostavnost upotrebe je takođe veoma važna za Imlek. Redovne operativne procedure se mogu lako primeniti, a pretraga snimljenog materijala je izuzetno efikasna. Od momenta instalacije Milestoneovog sistema u kontroli bezbednosti i proizvodnje incidenti vezani za gubitke su smanjeni. Značajno je manji i broj nesreća koje su izazivali vozači viljuškara unutar skladišnog prostora. Milestoneova platforma se pokazala kao neprocenjiv alat za Imlek ne samo za kontrolu i bezbednost. Takođe pruža velike mogućnosti za obuku kadrova i različitih obrazovnih aktivnosti za zaposlene. 
 
Lokalni partner 
Bezbednosni sistem je implementiran u partnerstvu s BCS Professionalom. Reč je o firmi koja je osnovana 1996. godine u Beogradu i koja ima više od 40 godina iskustva u IT industriji. BCS je napravio detaljan plan instalacije s Imlekovim timom. Sistem video-nadzora dodatno je integrisan s RFID kontrolom pristupa, koji omogućava snimanje ljudi koji koriste kontrolu pristupa. Novi sistem se koristi za bezbednost, obuku i kontrolu proizvodnje i magacinskog poslovanja.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.