Menu
A+ A A-

D-Link obogaćuje ponudu: Novi i brži industrijski Ethernet prekidači

Novi modeli prekidača su pristupačni, ojačani i osposobljeni za samostalan rad. Nude plug-and-play funkcionalnost instalacije, a namijenjeni su za pametne gradove, fabričku automatizaciju i primjenu u tzv. industriji 4.0. 
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Multinacionalni proizvođač mrežnih uređaja D-Link objavio je da je na tržištu od sada dostupna najnovija serija robusnih i pouzdanih prekidača. Serija je nazvana DIS-100E i uključuje brze i Ethernet prekidače sposobne za samostalni rad. Kompanija je u seriju uvrstila modele DIS-100E-5W s pet 10/100BaseT (X) portova i DIS-100E-8W, koji posjeduje osam 10/100BaseT (X) portova. 
 
Odgovor na potražnju
Modeli DIS-100E-5W i DIS-100E-8W su samostalni industrijski prekidači koji se postavljaju na DIN šine. Projektirani su kako bi odgovorili na sve veću potražnju za industrijskom automatizacijom i infrastrukturom za pametne gradove. Isto važi i za primjenu tehnologija iz oblasti industrije 4.0, za koju su zainteresirani korisnici kao što su organi lokalne vlasti, transportni operateri i proizvođači. Ova serija pristupačnih industrijskih prekidača dizajnirana je kako bi korisnicima ponudila jednostavnu instalaciju te dugoročnu funkcionalnost i nezahtjevno održavanje. DIS-100E serija prekidača omogućava montažu na DIN šine, pri čemu svaki uređaj posjeduje pet ili osam portova za brzi Ethernet i podržava standardne industrijske aplikacije bez zahtjevnog podešavanja. Serija nudi vrhunske ekološke specifikacije koje je ističu u odnosu na ono što nude drugi komercijalno dostupni mrežni prekidači. Uređaji su posebno dizajnirani da mogu izdržati širok raspon ambijentalnih temperatura (od -40° do 75°C), vibracije i udare. To čini da su ovi prekidači idealni za postavljanje na otvorenom, u pregradama uz ivičnjake ili u okruženjima s izrazito niskom ili visokom temperaturom. Korisnici mogu osigurati kvalitetno vrijeme neprekidnog rada na mreži pomoću redundantnog izvora napajanja prekidača, dok alarm za praćenje napajanja omogućava operaterima da odmah dobiju obavijest o potencijalnom prekidu napajanja. 
 
Široka primjena
DIS-100E serija je najnoviji dodatak proizvodima za industrijski Ethernet kompanije D-Link. Ova serija ojačanih modela za samostalni i upravljani rad uključuje i Gigabitove prekidače s različitim konfiguracijama portova, inteligentnim sistemom kontrole kvaliteta usluga i naprednom sigurnošću. Modeli podržavaju i brzu sanaciju mreže u roku kraćem od 20 minuta kako bi se  skratilo vrijeme zastoja. D-Link korisnicima nudi i seriju industrijskih Gigabit prekidača DIS-100G, DIS-300G i DIS-700G, koja je namijenjena građevinskim kompanijama, transportnim preduzećima i državnim institucijama. Uređaji su pogodni i za primjenu u pametnim gradovima, u kojima će lako naći svoje mjesto kao dio sistema gradskog videonadzora i dvosmjernih komunikacijskih platformi za autonomna vozila. Zbog svoje robusnosti ovi sistemi su pogodni za postavljanje kako u tropskom tako i u izrazito hladnom okruženju. Oni će revnosno obavljati svoje zadatke bez potrebe za skupim kućištima za zaštitu od udara. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.