Menu
A+ A A-

Da medicinska oprema bude u sigurnim rukama

Upravljanje pristupom u stvarnom vremenu, brza implementacija i energetska efikasnost – ključni su zahtjevi Instituta za biomedicinsko istraživanje "Maimonides" u Cordobi (IMIBIC), koji je dio univerzitetskog kampusa u tom gradu 
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 
Kako bi se mogao nositi s dnevnim protokom od 270 ljudi, IMIBIC je odabrao SMARTair elektronsku bežičnu kontrolu pristupa za osiguranje vanjskih i unutrašnjih vrata. Fleksibilnost SMARTair sistema menadžerima objekata olakšava programiranje pristupa prilagođenog svakoj osobi, čime se pristup u različita područja daje samo onima kojima je on zaista i potreban. Ovaj sistem podržava upravljanje i mnogo većim brojem privremenih posjetilaca instituta tokom čestih događaja u njegovoj organizaciji. 
 
Kontrola u stvarnom vremenu
"Koordinator održavanja objekata može pomoću SMARTaira u stvarnom vremenu pratiti stanje njihove sigurnosti i kontrolisati ko ima pristup objektima i kada", kaže Luis Torres Garcia, menadžer pristupa objektima za jug i istok Španije u Tesa-Assa Abloyu. Jedinstveni bežični sistem štiti glavni ulaz, laboratorije za radiologiju, citometriju i genomiku, operacijske sale te druga osjetljiva područja, gdje je pouzdan sistem za upravljanje pristupom od ključne važnosti. Autorizovano osoblje pomoću svojih akreditiva također može pristupiti drugom IMIBIC objektu u Univerzitetskoj bolnici "Reina Sofia". S obzirom na to da nema potrebe za korištenjem kablova, postavljanje sistema je brzo i nenametljivo. Baterijski napajani uređaji energetski su mnogo efikasniji od sistema za kontrolu pristupa, koji se napajaju preko kablova. Održavanje je svedeno na minimum; samo je potrebno ubaciti novu standardnu bateriju svake 2 do 3 godine. 
 
Efikasan i praktičan
Osim toga, nije bilo potrebe da osoblje u IMIBIC-u zamijeni svoje postojeće pristupne kartice, budući da je SMARTair kompatibilan sa svim najkorištenijim RFID tehnologijama. Napredna funkcionalnost ovoga sistema za bežično online upravljanje omogućava menadžerima objekata da daljinski, s bilo koje lokacije, odobravaju pristup zaposlenicima u slučaju da neko izgubi ili zaboravi svoj akreditiv. Uz korištenje intuitivnog softvera za bežično upravljanje, uvijek je dostupan pregled statusa sistema u stvarnom vremenu. Također, jednostavno je izdati vremenski ograničene pristupne dozvole prilagođene potrebama, zaduženjima i profilu svakog pojedinačnog korisnika. S obzirom na to da je u upotrebi već dvije godine – te da je uspješno prošao nekoliko proba – SMARTair je temeljito i uspješno testiran u IMIBIC-ovom zahtjevnom sigurnosnom okruženju. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.