Menu
A+ A A-

Previdia za fleksibilnost u dimenzioniranju sustava

Inimov modularni sustav za vatrodojavu Previdia Max, koji omogućava povezivanje do 48 centrala u mrežu uz povezivanje do 20 petlji, predstavljen je prvi put na Adria Security Summitu 2016. Riječ je o sustavu prikladnom za velike aplikacije kao što su aerodromi, industrijska postrojenja, trgovački centri ili hotelski kompleksi Piše: Miroslav Ćirić, direktor projektne prodaje, Alarm automatika
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Previdia se odlikuje nizom inovativnih karakteristika, koje je tržište vrlo brzo prepoznalo te je uočena potreba za razvojem sustava prikladnog za manje aplikacije, a s inovativnim karakteristikama. Previdia Compact je nova Inimova adresabilna vatrodojavna centrala prilagođena za primjenu u manjim i srednjim aplikacijama.
 
Previdia Compact
Dostupne su dvije verzije: s jednom ili dvije petlje, a isporučuje se u kućištima S ili L veličine, ovisno o kapacitetu baterije koja je u njih ugrađena (7 ili 17 Ah). Compact centrala ima niz modernih karakteristika koje odlikuju veću, Previdia Max verziju. Instalacija i upravljanje su iznimno jednostavni i provode se putem 4,3“ zaslona osjetljivog na dodir. Na zaslonu se može pregledavati mapa prostora s ucrtanim elementima sustava i prikazom njihovog statusa, pa se svaki alarm može veoma brzo locirati. Omogućena je i videoverifikacija svakog događaja putem povezanih IP kamera (ONVIF protokol), čime se značajno skraćuje vrijeme odziva hitnih službi u trenutcima stvarne opasnosti, a lažni alarmi svode na minimum. U centralu je implementirana Hornet+ tehnologija, koja omogućava međusobno umrežavanje Compact centrala, ali i umrežavanje s Previdia Max centralama, što omogućava mnogo veću fleksibilnost u dimenzioniranju sustava prema realnim potrebama i okolnostima.  Može upravljati i sustavom za gašenje požara. Svi elementi Previdia Max i Compact sustava ispitani su u uglednom laboratoriju LPCB i usklađeni s važećim europskim normama: EN54-2, EN54-4, EN54-21, EN12094-1, EN54-13.
 
Upravljanje sustavom 
U Previdia centralu može se ugraditi modul Previdia C-Dial, koji omogućava upravljanje sustavom putem tipkovnice, daljinski putem telefonske linije ili 3G bežične mreže. Modul upravlja glasovnim pozivima, bilježi do 100 glasovnih poruka, upravlja digitalnim pozivima putem najčešće korištenih komunikacijskih protokola kao i automatskim SMS porukama. Dostupna je i C-Rep izdvojena upravljačka tipkovnica, koja se putem RS485 povezuje sa Hornet+ mrežom i omogućava pristup svim informacijama o spojenim uređajima. Može se koristiti i uz Max i uz Compact centrale. Za još lakše podešavanje i upravljanje pojedinačne centrale i umreženog sustava koristi se Previdia/STUDIO konfiguracijski softver, posebno prilagođen za na dodir osjetljive zaslone. Omogućava preciznu dijagnostiku i podešavanje elemenata u sustavu, pohranu različitih podataka o sustavu te generiranje različitih izvještaja u skladu s propisima koji se primjenjuju u nekoj zemlji. Novost je da je u IFMLAN modul za Previdia Max centrale implementiran BACNET protokol, standard komunikacije među BMS uređajima koje proizvode različiti proizvođači. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.