Menu
A+ A A-

Pyronix i Hik-Connect: Jednoplatformsko rješenje za videonadzor i detekciju uljeza

Otkada je pojava interneta stvari dovela do poboljšanja ponude sigurnosnih rješenja, pa ona sada doživljavaju primjene u svakodnevnom životu, tržište detekcije uljeza prolazi kroz sve veću konvergenciju Piše: Laurence Kenny, menadžer marketinga, Pyronix 
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Tehnološka rješenja su zahvaljujući korištenju cloud platformi i umreženih uređaja počela uključivati automatizaciju i daljinsku kontrolu preko mobilnih aplikacija. Ovaj trend povećao je mogućnosti sigurnosnih sistema, ali i tržišnu konkurenciju. Kao rezultat toga dolazi do ubrzanog prilagođavanja krajnjim korisnicima kroz sigurnosna rješenja, daljinski videonadzor, kontrolu pristupa, audiouređaje, automatizaciju u segmentima kao što su rasvjeta i grijanje, te brojna druga rješenja za stambene objekte.
 
Sigurnost i komoditet
No, pravo je vrijeme da se ova prilika iskoristi osmišljavanjem novih načina primjene tehnologije na tržištu. Uz Pyronixove sigurnosne sisteme i Hik-Connect mobilnu aplikaciju, za svaku instalaciju moguće je ponuditi potpuno integrisano rješenje, koje obuhvata sigurnosne funkcije i pogodnosti koje olakšavaju svakodnevni život. Razvijena s profesionalnim sigurnosnim integritetom i veoma praktična, Hik-Connect mobilna aplikacija spaja Pyronixove višestruko nagrađivane sisteme i tehnologije za zaštitu od uljeza s prvoklasnim Hikvisionovim videonadzornim tehnologijama i inovacijama. Rezultat je jednoplatformsko rješenje za videonadzor i protivprovalu. Omogućavajući integrisan, siguran i fleksibilan sistem, ova sinergija donosi jedinstvene prilike, a sve u cilju nadmašivanja korisničkih očekivanja. Uz Hik-Connect i zahvaljujući kompatibilnosti sa svim Hikvisionovim videonadzornim uređajima, rješenja koja se nude krajnjim korisnicima sada mogu omogućiti aktiviranje, deaktiviranje i provjeru statusa detektora i senzora, kontrolisanje svih automatizacijskih izlaza, kao i pristup nadzoru imovine. Drugim riječima, to je rješenje koje povećava isplativost, a samim time i konkurentnost kompanija na rastućem tržištu.
 
Funkcionalnost i fleksibilnost
Dostupna na Androidu i iOS-u, Hik-Connect aplikacija je kompatibilna s Pyronixovim Grade 2 i Grade 3 sigurnosnim sistemima. Jednostavna je za instalaciju, a pruža izuzetan nivo funkcionalnosti i fleksibilnosti. Korisnicima će također donijeti i smiraj jer omogućava primanje mobilnih notifikacija o događajima, nadzor djece i kućnih ljubimaca, sporednih objekata, pa čak i provjeravanje ko je pred ulaznim vratima, te odgovaranje na dostave preko Hikvisionovih kamera s mikrofonima. Sve to je sada moguće uraditi s dlana ruke. Ukoliko sistem detektuje neki događaj, korisnici se radi brze i lake videoverifikacije mogu prebacivati s centrale na kamere i obrnuto. Tako su u situaciji da lakše preduzimaju odgovarajuće mjere. Sistem omogućava lak nadzor više lokacija te pristup videosnimcima i videu uživo s kamera u njihovim objektima. Je li vrijeme za primjenu sigurnosnog sistema i videonadzornog centra prilagođenog svim vrstama stambenih ili komercijalnih primjena? Sigurno da jeste. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.