Menu
A+ A A-

ComNet CTS 24+2

Tržište sigurnosti stalno se mijenja, a jedan od faktora koji potiču tu evoluciju je "digitalna konvergencija". To sa tehnološke tačke gledišta znači da su signali unutar sistema digitalni te da će sistem biti otvoren prema vanjskom svijetu zahvaljujući globalnoj mrežnoj infrastrukturi i cloud okruženju Izvor: ComNet
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
U cilju jednostavnije standardizacije ovog procesa, signali, uređaji i sistemi migriraju na TCP-IP protokol. ComNet, specijalizovan u oblasti komunikacije i predvodnik u oblasti videoprijenosa fokusiran na potrebe tržišta, već je odavno svjestan prednosti Ethernet prijenosa i uložio je u razvoj uređaja koji mogu smanjiti kompleksnost i cijenu sistema. 
S obzirom na digitalnu konvergenciju na tržištu fizičke sigurnosti, instalateri i sistem-integratori moraju nadograditi svoje mrežne vještine tako što će potražiti nova hardverska i softverska rješenja. Sposobnost korištenja različitih medija i kompozicija sistema postaje rastuća potreba i definitivna prednost na tržištu.
 
Više riješenja za prenos
Stoga u okviru migracije na IP mora biti moguće koristiti postojeće kablove kao što su RG59, telefonske TP kablove itd., koji su danas teoretski prevaziđeni. Prema tome, neophodno je imati na raspolaganju razna rješenja za prijenos koja, pored fiber-optičkih kablova, uključuju sve moguće bakarne medije i koja su istovremeno usklađena sa svim zahtjevima IP tehnologije, čime se omogućava nadogradnja postojećih sistema. Glavni ComNetov odgovor na ovo je između ostalog CopperLine linija proizvoda koja omogućava proširenje Ethernet prijenosa van ograničenja kablovske strukture koja se odnose na domet i vrste kablova. Najnoviji uređaj je multimedijski switch koji nudi maksimalnu fleksibilnost pomoću kombinacije standardnog Etherneta preko bakarnih i fiber-optičkih kablova te proširenog Etherneta preko UTP ili koaksijalnih kablova. Sve to u kompaktnoj konfiguraciji omogućava da u jednom upravljivom uređaju imate različite vrste medija za prijenos koji se mogu koristiti u savremenom digitalnom sistemu. 
 
Modularni switch
CTS 24+2 sistem je modularni switch sa dva 10/100/1000TX ili 1000FX „upling combo“ slota koji podržava do 24 10/100TX Ethernet porta. Štaviše, moguće je instalirati tri 8-kanalna modula kako bi se sistem iskoristio do maksimuma. Ovi moduli se nude u različitim verzijama: konvencionalnoj Ethernet CAT5/6 verziji, 100FX SFT ili u CopperLine Ethernetu sa koaksijalnim ili UTP kablovima. Pored toga, na raspolaganju su i 2 PoE konfiguracije kako biste mogli imati prilagođeno rješenje u zavisnosti od specifične situacije a sistem uključuje kućište sa 400 ili 720 W PoE napajanjem. Ovaj uređaj je upravljivi switch i stoga je programabilan i daljinski nadgledan a podržava VLAN i brojne protokole za redundanciju. Naravno, ComNet je uočio potrebu za sigurnošću podataka pa je u uređaj ugradio nekoliko cyber-sigurnosnih procesa i protokola. Uz sve to, postignuto je i prosječno vrijeme između kvarova od više od 100 hiljada sati. Ovo rješenje krajnjim korisnicima omogućava jednostavan proces migracije sa analognih na digitalne sisteme prijenosom signala u savremenim IP sistemima čak i preko zastarjelih postojećih infrastruktura. CTS24+2 sistem je u cijelosti proizveden u SAD-u i dolazi sa ekskluzivnom ComNetovom garancijom.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.