Menu
A+ A A-

Dahua DeepSense IP kamere

Zasnovana na AI algoritmima za duboko učenje, ova serija kamera omogućava precizno snimanje lica i analizu njihovih karakteristika pri nadzoru u stvarnom vremenu, što se prvenstveno odnosi na poslovne parkove, škole, aerodrome, banke i ključna područja tržnih centara
Izvor: Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Vodeća kompanija za rješenja na globalnom tržištu videonadzora Dahua Technology zvanično je lansirala DeepSense seriju IP kamera koja se sastoji od mrežnih kamera za detekciju lica s AI podrškom - DH-IPC-HDBW8242E-Z4FD, DH-IPC-HFW8242E-Z4FD-IRA-LED i DH-IPC-HFW8242E-Z20FD-IRA-LED - kao i onih za prepoznavanje lica - DH-IPC-HDBW8242E-Z4FR, DH-IPC-HFW8242E-Z4FR-IRA-LED i DH-IPC-HFW8242E-Z20FR-IRA-LED. Zasnovana na AI algoritmima za duboko učenje, ova serija kamera omogućava precizno snimanje lica i analizu njihovih karakteristika pri nadzoru u stvarnom vremenu, što se prvenstveno odnosi na poslovne parkove, škole, aerodrome, banke i ključna područja tržnih centara.
 
Prepoznavanje lica 
Zasnovana na Dahuinoj AI sigurnosnoj tehnologiji, kao i vrhunskoj tehnologiji širokog dinamičkog raspona, DeepSense serija IP kamera omogućava snimanje slika lica u visokoj kvaliteti čak i u najzahtjevnijim uslovima osvjetljenja. Osim toga, ove kamere podržavaju šest različitih načina identifikovanja karakteristika lica u videu te apstrahuje te karakteristike, uključujući pol, starost, izraz lica (sreću, smirenost, iznenađenost, tugu, ljutnju), naočale, maske za usta, bradu i brkove, što potragu za osobama od interesa i njihovo praćenje čini efikasnijim.
 
Vrhunske performanse uz manje podataka za pohraniti
DeepSense kamere snimanjem slika umjesto videa smanjuju zahtjeve po pitanju propusnosti. One koriste isključivo najčišće i najpogodnije slike za analizu, dok se zamućene ili slike snimljene iskosa automatski odbacuju. Time se dodatno štedi propusnost i prostor za pohranu podataka. Štaviše, uz podršku za napredne videostandarde H.265 i H.264, Dahuine IP kamere u odnosu na standardne vidove kompresije štede do 70 posto prostora, uz istovremeno zadržavanje videa visoke kvalitete, čime se postiže veliko smanjenje troškova za korisnike. 
 
Prilagođene specifičnim potrebama 
Nakon eskportovanja informacija u ugrađenu bazu podataka, koja može imati do 10 hiljada slika lica, DeepSense IP kamere omogućavaju praktično i fleksibilno upravljanje podacima, čime se olakšava uspoređivanje lica. Dodatne mogućnosti kao što je filtriranje prema tome da li su na slikama stranci ili ljudi na npr. crnoj listi, omogućavaju i aktiviranje alarma, što dodatno povećava efikasnost nadzora a korisnicima omogućava i da kontrolišu pragove sličnosti osoba, omogućavajući ciljano uspoređivanje lica prilagođeno korisničkim potrebama. Treba istaći da Dahua Technology koristi snagu pametnih AI uređaja kako bi pomogla ljudima da bolje razumiju svoje okruženje, a kompanija će nastaviti predvoditi u implementaciji AI-a u sigurnosnoj industriji, omogućavajući sigurnije društvo i pametniji život za kupce i partnere širom svijeta. Iz kompanije još napominju da će datum lansiranja ovih proizvoda varirati u zavisnosti od zemlje. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.