Menu
A+ A A-

Pametna brava ENTR i Enterio: Najbolje rješenje za vlasnike apartmana u Hrvatskoj

Iznajmljivanje apartmana turistima je veliki biznis u Hrvatskoj. Zbog toga je firma Intersoft iz Pule razvila rješenje kako bi olakšala vlasnicima apartmana i njihovim gostima. Temelj nove usluge zasniva se na ENTR pametnoj bravi, koju ASSA ABLOY nudi pod brendom Yale Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 
Rješenja bazirana na ključevima su nefleksibilna i predstavljaju dodatni trošak za vlasnike smještajnih kapaciteta za turiste. To se posebno odnosi na dugotrajne primopredaje ključeva, s kojim se često suočavaju agencije koje iznajmljuju nekretnine gostima. Intersoftovo novo rješenje Entrerio čini se idealnim za ovaj problem. Aplikaciji je bila potrebna brava s jednostavnom i bežičnom instalacijom na postojeća vrata, bez potrebe za bušenjem, a jednako važna bila je i lakoća korištenja aplikacije kako bi se gostima ponudilo besprijekorno korisničko iskustvo, kao i mogućnost da vlasnici prostora i agencije sami izdaju i poništavaju digitalne ključeve. „Proizvodi kompanije ASSA ABLOY pokazali su se kao najpouzdaniji na tržištu i tehnološki napredniji od konkurentskih proizvoda", objašnjava Dean Verbanac, direktor Intersofta. Inače, Intersoft je kompanija za razvoj softvera koja posjeduje bogato iskustvo u razvoju rješenja za turistički sektor, uključujući mobilne smještajne aplikacije. Ove godine ih je Hrvatski odbor za turizam nominovao za Inovaciju godine.
 
Pomoć vlasnicima apartmana i nekretnina
Entrerio je alat za poboljšanje kvaliteta usluge i nivoa zadovoljstva gostiju. "Cilj ove tehnologije je olakšati život vlasnicima apartmana, a gostima boravak učiniti ugodnijim. Ona nudi veću fleksibilnost prilikom predaje ključeva i dočeka gostiju. Osim toga, štedi vrijeme i putne troškove“, dodaje Verbanac. Ovaj novi sistem upravljanja digitalnim ključevima omogućava korisnicima da s bilo kojeg mjesta šalju digitalne ključeve direktno na mobilne uređaje gostiju. Gosti mogu otvoriti vrata svog apartmana pomoću aplikacije Entrerio i zaštićene Bluetooth veze. "Proces integracije uopće nije bio kompliciran", ističe Verbanac. Aplikacijske notifikacije obavještavaju vlasnika o prvom ulasku gosta u apartman, kao i statusu ENTR brave kada napajanje padne ispod 20%. Oni preko aplikacije mogu lako provjeriti i evidenciju korištenja za sve ključeve. Gostima se istovremeno kontinuirano šalju obavještenja o aktivaciji i periodu važenja ključa. 
 
Svi imaju koristi od ENTR brave
Sada u agencijama za iznajmljivanje apartmana više ne vode brigu o zakazivanju sastanaka za predaju ključeva gostima. Zahvaljujući Entrerio tehnologiji, gostima se šalje digitalni ključ nakon obavljene uplate, s preciznim periodom važenja, koji je unaprijed programiran. Kada rok za korištenje prostora istekne, ključ se automatski deaktivira. Također, ključ se može deaktivirati na daljinu u bilo kojem trenutku. Za goste više nema čekanja – sada se mogu vraćati u apartman kad god požele, koristeći ključ koji je već aktiviran na njihovom pametnom telefonu. Osjećaju se i sigurnije jer Entrerio otklanja rizik od gubljenja ili kopiranja ključa, a mogu se osloniti i na sigurnu i patentiranu tehnologiju zaključavanja, koju nudi etablirani sigurnosni brend, u kombinaciji sa 128-bitnom AES enkripcijom za komunikaciju Yale ENTR pametnih vrata i aplikacije Entrerio. Integracija nove Entrerio aplikacije i ENTR pametne brave Intersoftu otvara vrata za razvoj poslovanja, uključujući i potencijalne API integracije sa sistemima online rezervacija te platformama i kanalima za upravljanje nekretninama.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.