Menu
A+ A A-

SMARTair poboljšava kvalitet života studenata širom Evrope

Pitajte studenta ili nekog drugog šta misli o "kontroli pristupa" i dobit ćete slijeganje ramenima. Istovremeno, sve nas žarko zanimaju sigurnost i praktičnost korištenja. Studenti širom Evrope su saznali da SMARTair bežična kontrola pristupa može ponuditi oboje. 
Dodavanje SMARTair kontrole pristupa na vrata uključuje zamjenu standardnog cilindra ili maske za bravu elektronskom bravom koju kontrolišete digitalnim putem, preko telefona ili kartice. Prelazak na SMARTair je brz i jednostavan. Sa svojim sistemskim dizajnom fokusiranim na korisničko iskustvo, SMARTair svakodnevno olakšava studentski život. 
 
Gdje god da instalirate SMARTair vi možete lako konfigurirati pristupne kartice kako biste omogućili plaćanje u menzi ili na prodajnim automatima, promjenu brava u ormariću, fotokopiranje ili korištenje biblioteke. To ne možete uraditi sa metalnim ključem.
 
Na prestižnom univerzitetu Colegio Universitario de Estudios Financieros (CUNEF) u Madridu, studenti sada umjesto ključeva za otvaranje vrata koriste pametne MIFARE RFID kartice. CUNEF je uradio instalaciju brava za kontrolu i lakši pristup  različitim zonama univerziteta koji pohađa oko 1.600 studenata. Pri tom nije bilo potrebe za skupim bravama za kablovski povezana vrata. I da student izgubi svoju karticu, nema rizika po sigurnost u kampusu. Menadžer izdaje novi akreditiv koji automatski poništava izgubljenu karticu, što je  mnogo brže od promjene brave.
 
Kada je kompanija Mezzino preuzela vlasništvo nad Rialto Court kompleksom za smještaj studenata koji pohađaju univerzitete Durham i Teesside, SMARTair tehnologija je zamijenila mehanički sistem ključeva. Sa stanovišta kompanije, visok godišnji promet korisnika smještaja i potreba za redovnim čišćenjem i ljetnom pauzom postali su teško izvedivi pomoću fizičkih ključeva. 
 
Studenti su takođe imali koristi od svog novog, korisniku prilagođenog pristupnog sistema. Oni sada mogu znati da niko od prethodnih stanara nije kopirao fizički ključ.
 
U objektu Funway Academic Resort u Madridu, studentske sobe su takođe zaključane pomoću SMARTair brava. Zidni uređaji u sobama donose uštedu energije, a učenici imaju vlastiti sef zaključan SMARTair bravom. Teretana, učionice, sobe za rekreaciju, bazen, garderobe, spa i radni prostor također su zaključani SMARTair bravama i otvaraju se pomoću jedne te iste pametne kartice. 
 
Mobilna generacija 
 
SMARTair nudi još više. Nedavno predstavljanje SMARTair Openow rješenja omogućava slanje akreditiva na mobilni telefon. Uz SMARTair i Openow aplikaciju, studenti mogu otvarati svoje sobe i vrata pomoću pametnog telefona. Ako imate telefon kod sebe, vi već sa sobom nosite i svoje ključeve.
 
Studentski servisi ili menadžeri objekata izdaju virtualne ključeve bežičnim putem  i mogu ih opozvati kad god žele, tako da nema potrebe za sastancima za primopredaju ključeva na početku ili na kraju semestra. Vremenski ograničen virtualni ključ se isporučuje prije prvog akademskog dana i automatski ističe kada dođe vrijeme da studenti napuste smještajne objekte.
 
Mobilni akreditivi će biti veliki hit. Studentski život se odvija kako u telefonu, tako i u stvarnom životu. Prošlogodišnje istraživanje Deloitte Mobile Consumer Survey pokazalo je da čak petina osoba uzrasta od 18 do 24 godina provjerava poruke na telefonu i tokom noći *.
Sa sigurnosnog stanovišta, akreditivi na telefonu imaju dodatnu prednost. Provjera telefona je "navika", "nešto nesvjesno" i "ponavljajuće", navodi se u jednoj studiji **. Mi brzo otkrivamo nestanak telefona. Koliko brzo primijetite da vam je nestala plastična kartica, pogotovo ako ste uživali u noćnom izlasku?
 
Virtualni ključ na svakom pametnom telefonu pruža i dodatni nivo biometrijske zaštite za sva kontrolirana univerzitetska vrata. Skeneri otiska prstiju, lica i irisa su uobičajeni na pametnim telefonima. 
 
Idući korak
 
"Studenti iz generacije Z su odrasli sa digitalnom tehnologijom", kaže Felix Moran, menadžer proizvoda SMARTair u ASSA ABLOY. "Očekuju praktičnost korištenja kao standard, a ne mehaničko rješenje koje se koristilo još u drevnom Egiptu."
 
"U sve više internacionalnom i tržišno orijentisanom akademskom ekosistemu u Evropi, privlačenje ovih tehnološki orijentiranih studenata ima ključnu ulogu, kao i njihovo zadovoljstvo iskustvom boravka u kampusu".
 
Kompletno rješenje za SMARTair uključuje bežične maske za brave, cilindre, zidne čitače, brave za ormariće, intuitivni SMARTair TS1000 softver i poboljšanu funkcionalnost aplikacije Openow. Sistem se lako instalira, može se odmah koristiti, a i jednostavan je za upravljanje. 
 
 
Sa SMARTair bežičnom kontrolom pristupa možete efikasno upravljati kampusom  i učiniti studente sretnijim  . Saznajte više o aplikaciji Openow  na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/openow

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.