Menu
A+ A A-

Kada treba proširiti kontrolu pristupa? Tri pitanja na koja morate odgovoriti

Vaše poslovanje se razvija, ali se vaša sigurnost čini statičnom. Bez obzira na to radi li se o mehaničkim ključevima ili bravama na ožičenim vratima, kontrola pristupa ne nudi uvijek fleksibilnost koju zahtijeva jedno promjenljivo okruženje. Kako znati kada je pravo vrijeme da proširite svoj sistem kontrole pristupa? Koji je najbolji način da to uradite?

 

Proširenje pokrivenosti tradicionalnom kontrolom pristupa je skupo i zahtjevno, ali postoji jedna alternativa. Ako želite zaboraviti na ključeve i probleme upravljanja njima, bežične brave su brz i isplativ način da se proširi svaki sistem kontrole pristupa.

No, kada je najpametnije dodati bežične brave u postojeći sistem kontrole pristupa? Prvo postavite sebi ova ključna pitanja.

Aperio bežične brave na baterije se integrišu sa instaliranim sistemima kontrole pristupa preko 100 različitih proizvođača.

Je li vam potrebno više kontrole nad objektom? Da li ste vaše poslovanje proširili na novu zgradu, ili samo želite bolju sigurnost za postojeće urede, arhiv ili sale za sastanke? Bežične brave sa ugrađenim RFID čitačima, uključujući Aperio uređaje kompanije ASSA ABLOY, omogućavaju vam kontrolu pristupa i njegovu evidenciju za više vrata.

Da li upravljanje ključevima predstavlja dodatno radno opterećenje? Vođenje evidencije o ključevima, njihova zamjena u slučaju gubitka ili nestanka i zamjena ključeva koji su ukradeni samo su neki od dosadnih zadaća koje dodatno opterećuju menadžere objekata ili poslovnih prostora. Instalirajte bežične brave Aperio i zaboravite na brigu o ključevima.

Manje mehaničkih ključeva znači manje brige o izgubljenim ključevima koji ugrožavaju sigurnost vašeg objekta. Istovremeno, vi možete doslovce u sekundi izmijeniti ili poništiti karticu.


Da li vam je potrebno više fleksibilnost u kontroli pristupa? Kako vaša kompanija raste, vi više ne želite da svi imaju pristup svakoj lokaciji u bilo kojem trenutku. Dodavanje bežične kontrole pristupa na više vrata znači da korisnicima, posjetiteljima i izvođačima radova možete pažljivo dozirati prava pristupa.

Dakle, vaše osoblje može pristupiti zajedničkim prostorijama tokom radnog vremena, dok čistači i izvođači radova imaju pristupa izvan radnog vremena i samo tokom trajanja ugovora. Isključivo IT osoblje može pristupiti serverskim sobama dok samo uredski administratori i ovlašteni menadžeri mogu otvoriti arhiv.

Sve navedeno i hiljade dodatnih kombinacija koje odgovaraju vašem radnom mjestu možete implementirati pomoću Aperio bežičnih brava za više vrata. Njih možete postaviti bez skupih kablova čije postavljanje ometa svakodnevni radni ritam.

Nije svaka brava ista: odaberite pravu bežičnu bravu za proširenje vašeg sistema
Aperio bežične brave rade u kombinaciji sa svakim većim sistemom kontrole pristupa preko 100 različitih proizvođača na tržištu. Instalacija je ekonomičnija i brža opcija od postavljanja kablova na dodatna vrata jer ne uključuje kablove i nema radova koji bi ometali svakodnevni radni ritam. Jedino što je potrebno za održavanje je zamjena standardne baterije nakon 40,000 ciklusa (obično 2 godine).


Aperio cilindri, ručke, maske i kompletne brave za sigurnosna vrata odgovaraju skoro svakom profilu vrata: vanjska i unutrašnja vrata, protupožarna i vrata za evakuaciju u hitnim slučajevima, prostorije za sastanke, laboratorije i kancelarije, drvena, staklena ili aluminijumska vrata. Aperio brave su kompatibilne sa svim profilima brava: evropskim, francuskim, finskim, skandinavskim i švicarskim. Integracija sa vašim postojećim sistemom može biti izvedena u Online ili Offline verziji.

Sa Aperio bežičnim bravama, vi kontrolišete situaciju.


Kako proširiti sistem kontrole pristupa pomoću Aperio tehnologije? Informišite se na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.