Menu
A+ A A-

IP video-interfon na dve žice

Kompanija Antenall iz Beograda javnosti je predstavila neobično i višenamensko Hikvisionovo rešenje za IP video-interfonski sistem koji radi samo na dve žice

Piše: Stefan Vukajlović, Sektor tehničke podrške, Antenall
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Velika većina instalacija klasičnih audio i analognih video-interfonskih sistema rađena je sa maksimalno pet žica. Njihova nadogradnja na IP sisteme zahteva i promenu celokupne instalacione mreže jer komunikacija IP sistema zahteva UTP kablove. Kako bi izbegli dodatne troškove zamene instalacija, kao i neminovne grube radove, koji su neophodni zbog provlačenja novih kablova, Hikvision je predstavio rešenje za koje je potrebno samo dve žice kako bi stari video-interfonski sistem nadogradili na IP, s kojim bi opet dobili potpuno nove mogućnosti.

Nadzor iz daljine
Hikvisionov model DS-KIS701 sastoji se od pozivne table napravljene od nerđajućeg čelika koja je opremljena kamerom rezolucije 2 Mpx i uglom gledanja od čak 170º i H.264 kompresijom. Pozivna tabla ima tamper zaštitu, ulaz za izlazno dugme, kao i dva alarmna ulaza i jedan beznaponski relej za bravu. Unutrašnja jedinica poseduje ekran osetljiv na dodir veličine 7“ i rezolucije 1024x600 piksela. Audio/video distributer koji signal sa dve žice pretvara u IP poseduje devet kanala i omogućava priključenje čak devet unutrašnjih jedinica na jednu pozivnu tablu. Ovakav sistem omogućava da interfon postavite na cloud aplikaciju i kada niste kod kuće, a neko vam pozvoni na vrata, tako da ćete uvek biti u mogućnosti da se javite preko aplikacije na mobilnom telefonu, gde god da se nalazite. Ne samo da ćete se moći da se javite nego i da video-pozivom razgovarate kao da ste kod kuće te da daljinskim putem otvorite vrata.

Antivandalska pozivna tabla
Takođe, važno je spomenuti i antivandalsku IP pozivnu tablu s jednim pozivnim tasterom, oznake DS-KB8112-IM, koja je opremljena pinhole kamerom. Tabla je sertifikovana za IP66 i IK9 zaštitu. Jedna izuzetno bitna stvar kod ovog uređaja je da ima dualnu funkciju, tj. može raditi kao IP spoljna jedinica i pozivati unutrašnju jedinicu, odnosno monitor, ali može raditi i kao samostalna spoljna jedinica i bez unutrašnje jedinice (tj. monitora). Jednostavnim pritiskom na taster može pozivati direktno aplikaciju na mobilnom telefonu ili računaru. Takođe, kameru je moguće dodati na NVR ili DVR koji podržava IP kamere, čime vam omogućava dodatnu kameru za video-nadzor, koja će snimati šta se dešava ispred vaših ulaznih vrata. Napajanje ovog uređaja može biti mrežno (PoE) ili 12 V DC. Što se tiče spoljnih jedinica, Hikvision je izbacio na tržište i WiFi unutrašnju jedinicu, odnosno monitor DS-KH8301-WT veličine 7“ i rezolucije 1024x600, koji ima ugrađenu kameru i mogućnost video-poziva između unutrašnjih jedinica. Uređaj dalje omogućava i evidenciju propuštenih poziva sa slikom pozivaoca, a poseduje osam alarmnih ulaza i dva izlaza, kao i ugrađen slot za micro SD karticu, na kojoj se čuvaju slike pozivaoca i detaljni logovi dešavanja na pozivnoj tabli.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.