Menu
A+ A A-

Intuitivno upravljanje sigurnošću

Kada uzbune iz sigurnosnih sistema stignu do nadzornog centra, osoblje mora brzo i efikasno djelovati. Ono što je u ovom slučaju potrebno jeste intuitivan sistem koji će konsolidovati bitne informacije radi kontrolisanja situacije od prve sekunde
Piše: Igor Kalušić, voditelj diviziej Tehničke opreme objekata za Jadransku regiju, Siemens
 
U slučaju požara svaka sekunda je bitna. U idealnom slučaju osoblje nadzornom centru može otključati vrata, tako da ljudi mogu pobjeći što prije. Također, moguće je isključiti ventilaciju kako bi se spriječilo širenje dima. Osoblje može usmjeriti interventni tim do mjesta događaja kako bi se požar što prije suzbio. Blagovremena reakcija može sačuvati živote i smanjiti oštećenje imovine. 
 
Pogodan za sve situacije
Upravljanje sistemima za zaštitu od požara ne mora biti komplikovano. Desigo CC rješenje zasnovano na Desigo CC platformi fleksibilna je i prilagodljiva stanica za kontrolisanje opasnih situacija koja korisnicima omogućava da pouzdano i brzo reaguju na požare i sigurnosne incidente. Integrisan i ujednačen način rada garantuje brz i fokusiran pregled situacija, kao i stabilan rad povezanih sistema. Zasnovan na vrhunskoj Siemensovoj tehnologiji, Desigo CC DMS ispunjava trenutne potrebe korisnika, a pogodan je i za buduća proširenja. Radi na otvorenoj platformi namijenjenoj nesmetanoj integraciji – uz modularnu strukturu koja omogućava fleksibilnost i prilagodljivost. Uz napredne mogućnosti koje pojednostavljuju podešavanje, ovu stanicu za upravljanje incidentima krase visoka efikasnost i niski troškovi montiranja. 
 
Nova generacija upravljanja incidentima
Desigo CC DMS integriše protivpožarnu zaštitu i sigurnosne sisteme, uključujući kontrolu pristupa, detekciju uljeza i videonadzor. Karakteriše ga harmonizovan rad, a korisnicima omogućava nadziranje i upravljanje sistemom preko jednog interfejsa. Naprimjer, čim se aktivira uzbuna, sistem automatski pokreće snimanje videa i događaj se bilježi u bazu podataka. Istovremeno, videoprijenos s mjesta događaja omogućava operaterima da provjere je li u pitanju bila lažna uzbuna. Razvijen na naprednom grafičkom engineu, koji podržava AutoCAD crteže, Desigo CC DMS omogućava pregledanje pojedinačnih lokacija u nadziranom postrojenju, a usklađen je sa standardima kao što je UL864. 
 
Poboljšana produktivnost
Zahvaljujući svojim inovativnih tehničkim mogućnostima, Desigo CC DMS je brz i jednostavan za podešavanje. Sistem se može jednostavno prebaciti iz radnog u tehnički mod, bez prekida rada. Izmjene pri podešavanju odmah se primjenjuju, dok daljinsko podešavanje smanjuje potrebu za slanjem tehničara kod kupca da popravi eventualne greške u podešavanju. 
 
Fleksibilno i prilagodljivo rješenje
Ukoliko kupac promijeni svoje zahtjeve, Desigo CC se i tome može prilagoditi. Sistem podržava širok niz projekata, od malih do velikih – pri čemu server i klijenti mogu raditi na istom ili odvojenim uređajima. Desigo CC je otvorena platforma razvijena tako da prati tehnološki napredak i podržava širok niz protokola i IT standarda, uključujući OPC, SNMP, BACnet, Modbus, Web Services i Onvif kamere. Desigo CC je integrisana platforma otvorenog tipa namijenjena poboljšavanju rada objekata. Ona omogućava integraciju jedne ili više vrsta nadziranih situacija u objektu, a sve se mogu pratiti i kontrolisati u stvarnom vremenu s jednog mjesta.  
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.