Menu
A+ A A-

CLIQ Connect osvojio Golden Protector nagradu

Već šestu godinu zaredom čitaoci publikacije Protector & Wik i online portal Sicherheits.info biraju najbolje proizvode u oblasti sigurnosne tehnologije. U kategoriji kontrole pristupa ASSA ABLOY je osvojila nagradu Golden Protector 2018 za svoj mobilni mehatronički sistem zaključavanja CLIQ Connect. Nagrada je dodijeljena na sajmu SicherheitsExpo u Minhenu.
CLIQ Connect je dio provjerenog CLIQ ekosistema koji uključuje programabilne ključeve na baterije i sigurnosne cilindre. Rješenje CLIQ Connect olakšava mobilne radne tokove jer administratori mogu mijenjati ili dodjeljivati prava pristupa ma gdje se korisnici nalazili. Korisnik ključa više ne mora fizički ažurirati svoj ključ, nositi dodatne programerske uređaje ili se vraćati do matične lokacije. Sve što im je potrebno je pametni telefon i aplikacija CLIQ Connect.
 
Aplikacija koristi programabilni CLIQ Connect ključ i neposrednu enkriptiranu konekciju za povezivanje s CLIQ Web Manager softverom preko oblaka. Da bi promijenio ovlaštenja za pristup korisnika ključa, administrator sistema jednostavno pristupa softveru CLIQ Web Manager s bilo koje lokacije i ažurira ih. 
Korisnik ključa ostvaruje zaštićenu Bluetooth vezu između svog programabilnog CLIQ Connect ključa i aplikacije i preko oblaka vrši ažuriranje ovlaštenja za pristup.
 
CLIQ Connect kompanijama štedi administracijske troškove i jača sigurnost, jer se u slučaju gubljenja ključa pristupna ovlaštenja mogu odmah poništiti.
 
CLIQ Connect je već osvajao međunarodne nagrade Detektora za inovacije u oblasti sigurnosnih alarma, kontrole pristupa i videonadzora. Među priznanjima je i APS Zlatna nagrada iz Francuske, a u 2014. kompanija ASSA ABLOY je osvojila Silver Protector nagradu za svoj cjeloviti elektronski sistem zaključavanja eCLIQ.
 
Više informacija o CLIQ tehnologiji kontrole pristupa i načinima na koji ona unapređuje efikasnost radnih procesa dostupno je na
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.