Menu
A+ A A-

Aperio nudi brzu i bežičnu instalaciju za elektronsku kontrolu pristupa

Proširenje pokrivenosti preko tradicionalne kontrole pristupa je skupa i zahtjevna operacija. No, sada je dostupna brza, jednostavna i ekonomična alternativa. Zaboravite ključeve i probleme sa  upravljanjem njima  prelaskom na bežične brave Aperio.
Aperio cilindri, maske za brave, kvake i brave sa RFID tehnologijom opremljeni su baterijom i mogu se ugraditi u novi sistem za kontrolu pristupa. Isto tako, one mogu poslužiti za nadogradnju postojeće instalacije tako što bežično povezuju nova vrata sa jedinstvenim sistemom. Nema potrebe da zaposleni mijenjaju svoje pristupne kartice, niti da neko posjeduje više od jednog akreditiva.
 
Aperio brave rade u kombinaciji sa skoro svakim važnijim sistemom kontrole pristupa na tržištu, s podrškom za tehnologije preko 100 različitih proizvođača. One su i energetski efikasne. Aperio bežične brave rade na standardne baterije i aktiviraju se jedino kada dođu u kontakt s akreditivom. Nisu povezani na napojnu mrežu i ne koriste električnu energiju kada su neaktivne. Jedino potrebno održavanje je zamjena standardne baterije na svakih 40,000 ciklusa u prosjeku (obično dvije godine).
 
Aperio nudi jednostavnu kontrolu pristupa
 
Instaliranje bežičnih brava je ekonomičnije od postavljanje kablova na više vrata, jer nema postavljanja žica niti građevinskih radova na vratima.
 
Brža instalacija takođe znači manje smetnji odvijanju svakodnevnog poslovanja, što je ključna prednost u sektoru u kojem je efikasnost bitna.
 
 „Troškovi instalacije su minimalni, tako da možete nadograditi više kancelarija u kraćim vremenskim periodima“, kaže Larry Lowther, operativni menadžer u kompaniji OCS Security Solutions. Ova kompanija je instalirala sistem kontrole pristupa za britanskog ponuđača poslovnih prostora i2 Office. 
 
„Štedi nam dragocjeno vrijeme i resurse“, kaže Philip Grace, direktor kompanije i2 Office kancelarije.
 
„Sa Aperio tehnologijom smo uspjeli brzo i lako instalirati kompletan online sistem“, dodaje
Magnus Svensson, menadžer infrastrukture na Univerzitetu Lund. 
 
Prelazak na novu tehnologiju na univerzitetu je bio praktično neprimjetan. Zadržane su postojeće MIFARE pametne kartice tako da nije bilo potrebe da 42.000 studenata i 7.500 zaposlenih vraća svoje kartice radi reprogramiranja ili reaktiviranja ovlaštenja preko sistema ažuriranja. 
 
 
Brza instalacija 
 
Nema potrebe za zamjenom vrata kada koristite bežičnu tehnologiju, što se vidi i na dva kraća videa o instalaciji. 
 
- Kada instalirate Aperio cilindar, nema potrebe za bušenjem i dovoljan je samo jedan vijak i dva minuta rada  https://youtu.be/AucjxMba00M
 
- Možete brzo i lako zamijeniti starinsku mehaničku kvaku Aperio H100 bežičnom kvakom sa integrisanim RFID čitačem kako biste uključili više vrata u svoj sistem kontrole pristupa https://youtu.be/lr6Sw95qqm8
 
Aperio uređaji sa ugrađenim RFID čitačima pogodni su za svaki prolaz ili nivo sigurnosti. Aperio brave štite spoljašnja i unutrašnja vrata, u rasponu od protupožarnih i evakuacijskih vrata do prostorija za sastanke, laboratorija i kancelarija. To se odnosi na sva drvena, staklena ili aluminijumska vrata. Portfolio obuhvata cilindre, maske za brave, kvake i kompletne brave za sigurnosna vrata. Aperio brave su kompatibilne sa svim profilima brava: evropskim, francuskim, finskim, skandinavskim i švajcarskim. Integracija sa vašim postojećim sistemom može biti online ili offline.
 
Saznajte više o bežičnim sistemima kontrole pristupa i preuzmite izvještaj o tržištu na  https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/wacreport2018 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.