Menu
A+ A A-

Kako da pametni telefon postaje sigurni virtuelni ključ

Openow, novo sveobuhvatno mobilno rješenje za SMARTair bežičnu kontrolu pristupa, olakšava život i čini ga sigurnijim. Korisnici SMARTair sistema za kontrolu pristupa mogu otključavati vrata pomoću svog pametnog telefona i Openow aplikacije Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 
Kada je riječ o mobilnim akreditivima sigurnosnih službenika, vlasnicima kompanija i svim ostalim korisnicima na određenoj lokaciji – od medicinskih sestri u bolničkim odjeljenjima, preko mobilnih radnika na dijeljenom radnom mjestu do studenata u studentskom domu – Openow njihovu upotrebu podiže na novi nivo. Uz ovo rješenje menadžeri objekata i sigurnosni administratori imaju veću kontrolu nad korištenjem objekata i više ne moraju upravljati fizičkim akreditivima. Pri tome je moguće brzo i jednostavno nadograditi postojeći SMARTair sistem tako da podržava Openow ili, pak, od nule implementirati bežičnu SMARTair kontrolu pristupa, koja podržava mobilne uređaje. 
 
Praktičnost i sigurnost
Nova Openow aplikacija dizajnirana je tako da omogući praktičnost, sigurnost i dobro korisničko iskustvo pri organizaciji virtuelnih ključeva. Razmjena informacija između administracijskog softvera, aplikacije za pametne telefone i SMARTair uređaja zaštićena je sveobuhvatnom enkripcijom. "Od samog početka njenog podešavanja, koje uključuje jednostavnu i sigurnu registraciju putem e-maila, korisnici će uživati u radu s Openow aplikacijom. Aktivirajte SMARTair bravu svojim telefonom koji sadrži odgovarajući virtuelni ključ i vrata će se otključati. Uređaj koji nosite svuda, vaš pametni telefon, sada predstavlja zamjenu za posebnu RFID karticu s MIFARE, DESFire, iCLASS i drugim tehnologijama za beskontaktno očitavanje", objašnjava Félix Morán, menadžer za SMARTair proizvode u kompaniji ASSA ABLOY. Upravitelji objekata sada mogu na mnogo jednostavniji način raditi svoj posao korištenjem Openow mobilnog rješenja za upravljanje pristupnim ovlaštenjima. Naprimjer, mogu promijeniti vrijeme validnosti ključa u administracijskom softveru kako bi automatski osvježili korisnikov virtuelni ključ (kada telefon ima signal). Također, otkazivanjem virtuelnog ključa on odmah nestaje iz korisnikove aplikacije. Moguća je provjera i dopuna validnosti svakog virtuelnog ključa bez obzira na to gdje se korisnici nalaze.   
 
Dobar imidž
Ovo sveobuhvatno mobilno rješenje uključuje: SMARTair seriju uređaja s bežičnim centralama i cilindrima, uz dodatak zidnih čitača, intuitivni SMARTair TS1000 softver, korisničke akreditive (naprimjer, kartice) i Openow aplikaciju. Vlasnici i direktori kompanija korištenjem Openow sistema grade dobar imidž. Telefoni mijenjaju plastične kartice, tako da ne postoji potreba za aktivacijskim terminalom na recepciji ili nekom drugom mjestu. Korisnici također mogu uštedjeti vrijeme zato što više ne postoji potreba za prikupljanjem ili autorizovanjem pristupne kartice jer je ključ već na pametnom telefonu. Openow olakšava organizovanje virtuelnih ključeva koji se nalaze u aplikaciji, provjeravanje njihove validnosti, kao i njihovu dodatnu zaštitu putem PIN-a. Ako imate virtuelne ključeve za više lokacija i prostorija, Openow omogućava lahko upravljanje i njima. Važno je istaći da je SMARTair Openow aplikacija besplatna i može se preuzeti s Appleovog App Storea i Googleovog Play Storea. 
 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.