Menu
A+ A A-

SMARTair bežična maska

Nova SMARTair bežična maska za brave s numeričkom tastaturom koju nudi TESA štiti zaštićene zone od ulaska neovlaštenih lica i posjetitelja. Ona svakim vratima nudi zaštitu pomoću PIN koda, bez potrebe za instalacijom kablova i softvera, a lako se instalira i održava
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 
SMARTair bežična maska malim preduzećima, obrazovnim, medicinskim i maloprodajnim objektima omogućava da na jednostavan način filtriraju pristup kroz bilo koja vrata, bez troškova ili komplikacija povezanih s instalacijom cjelovitog elektronskog sistema za kontrolu pristupa. Kompaktan i moderan dizajn i kapacitivna tastatura koju posjeduje aduti su ovog rješenja za zaštitu zajedničkih prostorija – poput toaleta, spremišta, ormara za održavanje, prostorija za osoblje, svlačionica, kopirnica u školama i na fakultetima, klinika i drugih privatnih zona u bolnicama ili stomatološkim ordinacijama. Idealno je rješenje za zaštitu vrata i lokacije za koje su standardni sistemi kontrole pristupa nepraktična, skupa ili nepoželjna rješenja. 
 
Jednostavna instalacija
Novu SMARTair masku lako može instalirati čak i osoblje bez tehničkog znanja. Nema potrebe za postavljanjem kablova i bušenjem, kao ni za podešavanjem softvera. Jednostavnom zamjenom postojeće mehaničke brave SMARTair sistemom dodat ćete elektronsku PIN zaštitu na vrata. Korisnički PIN kodovi se mogu lako dodavati na vrata, bez potrebe za instalacijom softvera. Za tu namjenu dovoljna je samo programska kartica. Sistem podržava do 100 različitih PIN-ova, u rasponu od 4 do 6 brojeva, sa zvučnim signalom koji potvrđuje odobren pristup. Uređaj također podržava i standardne RFID kartice, do 500 kartica po uređaju, što nudi mogućnost odabira najprikladnije opcije za autentifikaciju. Kao i svaki SMARTair proizvod, i ovaj je dostupan za evropske, skandinavske i DIN profile vrata i može se koristiti na drvenim, staklenim i uskim modelima. Tastatura se napaja pomoću standardne Li-ion baterije, što znači da su troškovi održavanja i radno opterećenje minimalni.
 
Prvi korak do integrisanog sistema
Za prostorije za koje želite isprobati prednosti kontrole pristupa, ova maska može predstavljati prvi korak na putu ka integrisanom softverskom sistemu. Novi uređaj može se nadograditi na način da radi kao dio modularnog i potpuno skalabilnog SMARTair sistema koji nudi kontrolu pristupa u realnom vremenu uz evidenciju o korištenju. Uz nadograđeni sistem, korisnici mogu otvarati vrata beskontaktnim pametnim karticama ili to činiti na daljinu, koristeći sigurnu aplikaciju za pametne telefone. Pri tome, administratori mogu automatski izdavati ili poništiti kartice pomoću sigurnog online alata. SMARTair kontrola pristupa je pristupačna i inteligentna nadogradnja staromodnih mehaničkih ključeva. Uz novu samostalnu masku za brave s tastaturom, nikada nije bilo lakše poboljšati sigurnost malog i srednjeg preduzeća, kao i medicinskih, obrazovnih ili maloprodajnih objekata sa SMARTair tehnologijom. Ako u njima čuvate ono najvrednije, ne možete svakome ni otvarati vrata. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.