Menu
A+ A A-

Predstavljamo HikCentral iz Hikvisiona

Uz pomoć moćnih alata kao što je HikCentral operateri velikih videonadzornih sistema lahko će pronaći videosnimke i bez problema moći upravljati opremom za nadzor poboljšavajući njenu sposobnost praćenja i zaštite imovine
Piše: Odjel marketinga za Evropsku uniju, Hikvision
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Kompleksni savremeni nadzorni sistemi generišu veliku količinu informacija, uključujući i pohranjene videosnimke, upozorenja i druge podatke, kao što su brojanje ljudi i toplotno mapiranje. Kako bi svi ti podaci imali smisla i maksimalno se iskoristili, potrebno ih je analizirati. A upravo tu snažan sistem za upravljanje videom (VMS) dolazi u prvi plan. Stoga je Hikvision predstavio HikCentral, najnoviji softver za upravljanje videom. Softver je namijenjen za razne vrste aplikacija, lahak je za upravljanje brojnim videonadzornim uređajima, a korisnicima pruža mnoštvo funkcija - kao što su pregled videosnimka uživo ili nakon incidenta, pametno pretraživanje videa te upravljanje alarmima.
 
Dvije varijante
HikCentral se može prilagoditi bilo kojoj potrebi ili infrastrukturi jer dolazi u dvije varijante: serverskoj i softverskoj. Kako bi korisnicima pružio maksimalnu fleksibilnost pri korištenju videonadzornih podataka, HikCentralu se može pristupiti putem tri klijenta: kontrolnog, koji je najopsežniji i najlakši za svakodnevnu upotrebu, web-klijenta, dizajniranog kako bi omogućio pristup pomoću drugih uređaja, te mobilnog, koji omogućuje daljinski pristup s bilo koje lokacije. Predinstalirani softver i već aktivirana licenca omogućuju brzo postavljanje sistema za tek nekoliko minuta. Nakon toga, prilikom konfiguracije, koja se sastoji od jednog koraka, automatski se detektuju uređaji te sinhronizuju nazivi kamera i rasporedi snimanja. HikCentral je platforma dizajnirana da objedini videonadzor, prepoznavanje registarskih tablica, nadzor prodajnih mjesta (point of sale) te integriše sisteme trećih strana u jedno rješenje. Softver je izrazito skalabilan i može služiti kao centralna upravljačka applikacija za cijelu kompaniju ili se primjenjivati na nekom nižem nivou, regionalnom ili podružničkom. Ovo je moguće izvesti zahvaljujući RSM serverima.
 
Široka primjena 
Sistem ima mogućnost pohrane na jednoj ili više lokacija koristeći RAID i hibridnu SAN tehnologiju, zbog čega je uvijek pripremljen za nepredviđene situacije, a također je integrisan i s tehnologijom kompanije Rose Replicator Plus kako bi dostigao visok nivo pouzdanosti. HikCentral je dizajniran kao kvalitetan upravljački alat za primjenu u raznim vertikalnim tržištima. Među klijentima koji se službe ovim VMS-om su brojne škole u kanadskom Edmontonu, koje koriste 850 videonadzornih kanala, ili jedna američka banka, koja je odlučila nadograditi sigurnosnu mrežu s 450 kamera upravo pomoću HikCentrala. Uz pomoć moćnih alata kao što je HikCentral operateri velikih videonadzornih sistema lahko će pronaći videosnimke i bez problema moći upravljati svom opremom za nadzor poboljšavajući njenu sposobnost praćenja i zaštite imovine.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.