Menu
A+ A A-

SBO: Promet sefovi i ormari za sigurnu pohranu oružja

Široki asortiman sefova i metalnog namještaja u ponudi Salona bankarske opreme obogaćen je sefovima i lovačkim ormarima za skladištenje oružja kompanije Promet

Piše: Matija Vasiljevski, Odjel marketinga, Salon bankarske opreme
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ljudi oružje najčešće nabavljaju za lov i sport. No, ima i onih koji to čine radi samoobrane, odnosno vlastite sigurnosti. Prilikom nabave oružja mnogi često zaboravljaju na vrlo bitan dio, a to je samo skladištenje i čuvanje oružja, posebice ako se u domaćinstvu nalaze i djeca. Oružjem i streljivom mora se postupati s osobitom pažnjom, pod čime se prvenstveno misli na pravilno čuvanje, pravilnu i stručnu uporabu, nošenje, prenošenje i držanje oružja u ispravnom stanju.

Pravilno skladištenje
Zakoni u zemljama regije jasno navode da se oružje i streljivo moraju čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci. Samo oružje i municija moraju biti odvojeni i zaključani u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe. Novi poslovni partneri tvrtke SBO, Grupa Promet, u svojoj ponudi imaju više od 70 modela sefova i ormara za skladištenje oružja. Svi sefovi i ormari za oružje izrađeni su od kvalitetnog čeličnog lima, imaju odvojeni pretinac za municiju koji se može zaključati, sigurnosnu mehaničku ili elektronsku bravu, i pripremljeni su za sidrenje u pod ili na zid. Sve vlasnike oružja kratke cijevi, pištolja i revolvera, zadovoljit će modeli TT 23 ili TT 28. Tijelo TT serije izrađeno je od čeličnog lima debljine 1,2 mm, dok debljina čelika na vratima iznosi 2,8 mm. Oba modela mogu se sakriti od pogleda ugradnjom u namještaj.

Sve za kraće i duge cijevi
Modeli serije Chirok i Berkut proizvedeni su za svakodnevno skladištenje vatrenog oružja duge cijevi. Ovisno o modelu mogu prihvatiti do četiri puške dužine 1.464 mm. Serija Berkut opremljena je nosačima oružja i pribora za održavanje. Promet u svojoj ponudi ima i posebne, "luksuzne" modele, gdje klijent može izabrati različite materijale završne obrade, poput vanjskih furniranih obloga, boje fioka za uređenje interijera, pozlaćenih brava itd.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.