Menu
A+ A A-

Industrijski park kompanije Dahua

Kako bi se bolje razumjeli aktuelni proizvodni trendovi, Dahua je otvorila vrata svog novog pametnog industrijskog parka koji koristi tehnologiju interneta stvari i posjeduje najsavremeniju proizvodnu opremu i sisteme s najvišim nivoom automatizacije i inteligencije
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Industrijski park Smart IoT obuhvata površinu od 512 hektara i smješten je u naselju Fuyang u gradu Hangzhou. Udaljen je 20 minuta vožnje od sjedišta kompanije Dahua i u njemu će nakon izgradnje raditi oko 6.000 zaposlenika. Zahvaljujući vrhunskim tehnologijama, osoblju, materijalima i ostalim pogodnostima, ovaj industrijski park podići će produktivnost i kvalitet na novi nivo. 
 
Brža proizvodnja i adaptacija
Automatsko proizvodno rješenje zasniva se na integrisanom informacijskom sistemu i nudi veću produktivnost, koja bitno skraćuje vrijeme isporuke za sve Dahuine korisnike. Tu je i veća fleksibilnost u odnosu na posebne zahtjeve klijenata i promjenjive okolnosti. Korištenje softvera kao što su ERP, PLM, PDM, MES, APS i WMS pomaže u postizanju informacijske integracije, koja u kombinaciji s industrijskim kamerama, RFID senzorima i automatizacijom može integrisati osoblje, logistiku, radove, inžinjerske projekte i finansije iz odgovarajućih proizvodnih sektora. Na taj način se cijeli proces čini vidljivim, digitalnim i jednostavnim za praćenje.
Montažni sistem za komponente može poslužiti kao primjer prvoklasne učinkovitosti cijelog proizvodnog sistema. Vrhunski uređaji koje nudi ASM rade uz najveće brzine na svijetu. Prema IPC standardu, savremeni X4iS montažni sistem može obraditi 125.000 komponenti po satu, dok proizvodna linija u okviru serije X može povećati produktivnost za 2,7 puta, uz smanjenje potrošnje energije za 52%. 
 
Kvalitet i preciznost 
Veći kvalitet klijentima donosi uštede vremena i sredstava te manju vjerovatnoću pojave kvarova na proizvodima. Dahua je postavila visok standard preciznosti u proizvodnji i posjeduje laboratoriju za kontrolu pouzdanosti. Time je kreirala praktično zatvorenu petlju za kontrolu kvaliteta u proizvodnom procesu. Preciznost je uvijek važila kao bitan faktor koji definiše proizvodni kapacitet jer direktno određuje nivo kvaliteta i opseg proizvoda. Dahuine industrijske kamere igraju važnu ulogu u okviru interneta stvari. Zahvaljujući raznovrsnim funkcijama, Dahuine industrijske kamere se koriste u različitim segmentima proizvodnje i omogućavaju automatsko montiranje, preciznu vizuelnu kontrolu i kontrolu kvaliteta proizvoda. Zahvaljujući mašinskom vidu visoke rezolucije, ove industrijske kamere automatski i precizno lociraju komponente i minimiziraju pojavu grešaka prilikom montiranja. 
 
Vrhunska pouzdanost
I pouzdanost je neophodno provjeravati, kako tokom istraživanja i razvoja tako i u okviru proizvodnog procesa. Kontrolni laboratorij služi da osigura kvalitet nasumičnim uzimanjem proizvoda s proizvodnih linija i njihovim podvrgavanjem testovima pouzdanosti koji simuliraju padove, visoke i niske temperature i habanje. Testovi se izvode pomoću najsavremenije laboratorijske opreme. Na taj način se ono što se osmisli u odjelu za istraživanje i razvoj testira na samoj proizvodnoj liniji. Laboratorija također služi za testiranje svih sirovina, a zahvaljujući integraciji informacija, svi testovi se automatski izvode, snimaju i prate.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.