Menu
A+ A A-

Dahua Smart Car Park

Globalni ekonomski rast doveo je do naglog povećanja broja vozila u svim krajevima svijeta, a podaci govore da većina nebodera u gradovima ima problema s upravljanjem parking-prostorima. Izdavanje ID kartica, fakturisanje, kontrola ulazaka i naplata učinili su postupak kontrole ulazaka vozila izrazito neefikasnim
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Standardni sistemi upravljanja pametnim karticama ograničavaju pristup isključivo za one koji posjeduju dodijeljenu karticu. Međutim, te kartice mogu biti ukradene, a njihova obrada u slučaju gubitka je naporan proces. S bogatim iskustvom u videonadzoru Dahua je predstavila novo, sveobuhvatno i pametno rješenje za parkiranje – Smart Car Park. Bazirano je na tehnologiji videonadzora i analize videa te integrisano s pozadinskim DH-DSS4004-EMS sistemom za pametnu analizu. Ulazna kontrola za ovo rješenje donosi uštede na troškovima radne snage i nudi znatno jednostavnije i sigurnije iskustvo ulaska na parking.
 
Četiri ključne funkcije sistema
Kontrola ulazaka pomoću Dahua Smart Car Park rješenja nudi četiri ključne funkcije. 
Digitalna kontrola ulazaka pomoću kamere za automatsko prepoznavanje registarskih tablica. Tehnologija za automatsko prepoznavanje tablica nudi znatno veću efikasnost. Kamera koja je koristi može prepoznati prethodno odobrena vozila i njihove tablice te upravljati rampom. Za posjetioce je dovoljno aktivirati VTT201 interfon i obratiti se operateru.
 
Nadzor ulazaka u realnom vremenu pomoću brzog i preciznog prepoznavanja registarskih tablica. Kamere za prepoznavanje tablica ITC237-PU1A-IRHL nude pouzdanost identifikacije od preko 95% i podržavaju prepoznavanje tablica svih evropskih zemalja. Instalacija je jednostavna zbog nepostojanja potrebe za postavljanjem indukcijske petlje.
 
Pretraživanje svih evropskih registarskih tablica korištenjem fuzzy logike na 4K kameri. Dahua NVR5208-8P-4KS2 model podržava snimanje, praćenje uživo i reprodukciju u 4K ultra HD rezoluciji (3840x2160). Funkcija naprednog pretraživanja nudi prikazivanje informacija u prozoru koje uključuju sliku vozila, broj tablica, evidenciju ulazaka i izlazaka i snimljeni video. Mrežni videosnimač podržava eksportovanje podataka s tačnim datumom, vremenom i kanalom na USB memoriju.
 
Pametno upravljanje pomoću DH-DSS4004-EMS sistema. Pozadinski sistem za pametnu analizu DH-DSS4004-EMS koristi softver za upravljanje prozorima, koji je posebno dizajniran za centar za upravljanje. On je interfunkcionalan, jednostavan za korištenje i ekonomičan. Centar za upravljanje može odgovoriti na obavijest o hitnom slučaju preko VTT201 i podržava pretraživanje videozapisa i slika po datumu / vremenu / broju registarske tablice pohranjenom u memoriji.
 
Skalabilno rješenje
Zahvaljujući naprednoj tehnologiji (ITC237 ANPR kamere, NVR5208-8P-4KS2 4K NVR, DH-DSS4004-EMS sistem za pametne analizu i dr.), funkcija kontrole ulazaka Dahuinog rješenja stambenim kompleksima nudi vrhunsku efikasnost i pouzdanu kontrolu. Osim toga, rješenje je skalabilno i može se proširivati paralelno s razvojem prateće infrastrukture. Ono je istovremeno dovoljno fleksibilno za nadogradnju u skladu s tehnološkim promjenama.
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.