Menu
A+ A A-

Oprema za kontrolu pristupa za montažu na DIN šine

Populus H-2 nudi visoku razinu sigurnosti jer radi isključivo s protokolnim čitačima, koji u kombinaciji sa šifriranim karticama sprečavaju neovlašteno kloniranje kartica. Na njega je moguće priključiti do šest protokolnih čitača. Piše: Matjaž Brinovec, prodajni menadžer, Jantar
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Jedna od novosti u proizvodnom programu Jantara za 2018. godinu je nova porodica opreme za kontrolu pristupa prilagođena za montažu na DIN šine. Porodicu čine pristupni kontroler za kontrolu 2+1 vrata Populus H-2, naponska jedinica Power H-20 i relejski modul Relay Box. Sva oprema je namijenjena za unutrašnju montažu na objektima, gdje se izričito zahtijeva oprema za montažu na DIN šine.
 
Dvosmjerno upravljanje
Populus H-2 u osnovi omogućuje dvosmjerno upravljanje s dva prolaza, a korisnik može odabrati povezivanje dodatnog čitača za upravljanje trećim prolazom ili ga koristiti za alarmne funkcionalnosti. Populus H-2 također nudi i visoku razinu sigurnosti jer radi isključivo s protokolnim čitačima, koji u kombinaciji sa šifriranim karticama sprečavaju neovlašteno kloniranje kartica.
Na njega je moguće priključiti do šest protokolnih čitača. Priključci za RS-485 komunikacijsku liniju i ugrađen TCP/IP komunikacijski pretvarač sa Spider funkcionalnošću (na RS-485 liniju Populusa možete priključiti više kontrolera koji komuniciraju preko RS-485) omogućavaju optimalnu komunikaciju Populusa H-2 s programskom opremom za kontrolu pristupa Codeks.
Ugrađena unutarnja memorija dovoljno je velika da pohrani do 30.000 ID naloga (kartica, kodova) i 100.000 događaja, a za svaki čitač ostavljene su po dvije ulazne jedinice (npr. jedna se može koristiti za signalizaciju stanja otvorenosti vrata ili tipku za otvaranje vrata) i tranzistorski izlaz za 12 V DC električnu bravu. Stanje uređaja se signalizira pomoću pet LED lampica.
 
PoE kompatibilnost
Uz mogućnost napajanja s 20 W namjenskom naponskom jedinicom Power H-20, koja je također prilagođena za montažu na DIN šine, Populus H-2 je moguće napajati bilo kojim POE kompatibilnim napajanjem (8-48 V DC). Power W-20 opremljen je i priključcima za dodatnu vanjsku bateriju (akumulator), koja služi za napajanje svih priključenih potrošača u slučaju nestanka mrežnog napona. No, to nije sve. Power W-20 ima i namjensku elekroniku koja puni priključene uređaje, ali i bateriju u normalnim uvjetima. Funkcionalnost naprednog pristupnog kontrolera nadopunjuje još i opcionalni relejski modul Relay Box, koji je prilagođen za Populus H-2 i montažu na DIN šinu. S dva releja, koja se aktiviraju skupa s tranzistorskim izlazom za električnu bravu, moguće je kontrolisati uređaje koji za svoj rad trebaju veći napon (npr. kontrola svjetala).
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.