Menu
A+ A A-

Aperio štiti Univerzitet HafenCity

Za zaštitu nove zgrade Univerziteta HafenCity u Hamburgu tražen je isključivo moderan i fleksibilan sistem kontrole pristupa. Uprava se obratila kompanijama Siemens i ASSA ABLOY, koje su isporučile odgovarajuće rješenje
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Nova zgrada univerziteta podignuta je u južnom dijelu četvrti Grasbrook u Hamburgu. Cilj naručitelja projekta bila je maksimalna iskoristivost sigurnosnih potencijala lokacije i svođenje nepotrebnih troškova na minimum. Rješenje je pronađeno u vidu inovativnog Siemensovog sistema elektronske kontrole pristupa, koji je u potpunosti nadograđen i integrisan s Aperio bežičnim bravama. Aperio tehnologija kompanije ASSA ABLOY omogućava širokom spektru ponuđača rješenja za kontrolu pristupa da na ekonomičan način integrišu mehaničke brave i vrata koja nisu povezana kablovima u jedinstvene sisteme kontrole pristupa.  
 
Uspješna integracija
Ova karakteristična zgrada zajedno s vodenom površinom opremljena je s više od 500 offline elektronskih cilindara na baterije iz Aperio serije, koji su povezani sa Siemensovim sistemom kontrole pristupa. Aperio brave su bežične, zbog čega su se pokazale kao ekonomično rješenje za osiguravanje kontrole pristupa za veći broj dodatnih vrata u odnosu na ono što bi bilo izvodivo ili pristupačno s tradicionalnim sigurnosnim rješenjima. Nova zgrada univerziteta dom je za oko 2.400 studenata i 460 zaposlenika, a uključuje i prostorije raznovrsne namjene kakve su medijski centar i biblioteka, prostorije za seminare, laboratorije i kancelarije za istraživačke grupe. Studenti i osoblje otvaraju vrata pomoću programabilnih pametnih kartica s RFID tehnologijom. Radi poboljšanja sigurnosti, njihov period važenja može se odrediti za različite nivoe ovlaštenja, dok se prava pristupa na kartici mogu prilagoditi potrebama svakog pojedinca. Fleksibilnost koju Aperio nudi menadžerima univerziteta za njih podrazumijeva znatno veću kontrolu. Oni sada mogu odgovoriti na organizacijske promjene u realnom vremenu, uz potrebu da prate samo jedan sigurnosni sistem te se više ne moraju baviti svakodnevnim problemima koji se tiču upravljanja ključevima.
 
Besprijekorno i ekonomično
Aperio je Univerzitetu ponudio i dodatnu fleksibilnost s ciljem širenja kontrole pristupa na nove zgrade i zone u skladu s budućim potrebama. Dodatna vrata mogu biti opremljena bežičnim Aperio offline cilindrima. Oni se potom mogu besprijekorno i na ekonomičan način kombinovati s postojećim žičanim i bežičnim bravama. Univerzitet HafenCity nesumnjivo čeka sigurna budućnost zahvaljujući Aperio tehnologiji bežične kontrole pristupa.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.