Menu
A+ A A-

Intersec 2018: ASSA ABLOY predstavlja rješenja za zaštitu pametnih zgrada

Napredne zgrade usrećuju uposlenike i čine poslovne procese efikasnijim*. Kompanija ASSA ABLOY će na sajmu Intersec 2018 predstaviti rješenja za umreženu kontrolu pristupa koja su namijenjena zaštiti pametnih zgrada budućnosti. 
Posjetiteljima će u dvorani Sheikh Saeed Hall 2 S1-B11 biti predstavljena inovativna sigurnosna rješenja koja će omogućiti autentičnu integraciju struktura, sistema i tehnologija.  
 
Bežična i održiva tehnologija
 
Aperio tehnologija bežične kontrole pristupa temelji se na otvorenoj platformi. Razlog za to je omogućavanje besprijekorne integracije sa sigurnosnim i automatiziranim rješenjima za upravljanje zgradama koja nude stotine različitih proizvođača originalne opreme. Novitet u ovoj seriji proizvoda je Aperio H100 koji nudi svu snagu i fleksibilnost bežične kontrole pristupa u jednoj elegantno dizajniranoj kvaki. Kao i ostali uređaji iz serije Aperi: cilindri, maske za brave, sigurnosne brave i zidni čitači – i H100 se može jednostavno postaviti na postojeća vrata. Aperio i najobičniju zgradu može učiniti pametnom i energetski efikasnom. 
 
„Naš sajamski štand (dvorana 2, S1-B11) uključuje žive demonstracije integracije Aperio uređaja s različitim sigurnosnim sistemima drugih proizvođača“, kaže Karim Abu Amer, menadžer kontrole pristupa u kompaniji ASSA ABLOY Middle East. „Naši Aperio integrisani sistemi će biti operativni i predstavit ćemo ih na našem štandu s rješenjima kompanija Nedap i Maxxess kao naša dva najvažnija integracijska partnera.“
 
SMARTair je samostalni sistem kontrole pristupa namijenjen malim i srednjim preduzećima koja žele naprednu kontrolu pristupa po pristupačnoj cijeni. Opcija SMARTair Wireless Pro Online nudi nadzor u realnom vremenu i funkciju daljinskog upravljanja pristupnim ovlaštenjima. Novina u 2018. godini je SMARTair Openow aplikacija za telefone koja korisnicima omogućava da otključaju zaštićena vrata putem zaštićene Bluetooth veze.
 
Kako bi se osigurali održivi projekti i instalacije, omogućene su i redovne kontrole životnog ciklusa proizvoda za naše SMARTair i Aperio maske za brave, cilindre, zidne čitače, sisteme za ažuriranje, kao i nove bežične kvake H100. Ove nezavisno potvrđene ekološke deklaracije o proizvodu (EPD) detaljno opisuju učinak SMARTair uređaja, čime se vlasnicima objekata, arhitektima i izvođačima radova omogućava da lakše dođu do boljeg ekološkog rejtinga za zgrade u okviru programa kakvi su LEED i BREEAM. 
 
Sigurnost za pametniju kritičnu infrastrukturu
 
Na sajmu Intersec 2018 bit će predstavljen i CLIQ ekosistem za elektronsku kontrolu pristupa pomoću ključeva. On nudi više vidova primjene, od zaštite sigurnosno najzahtjevnijih lokacija, poput komunalne i kritične infrastrukture, do osiguravanja manjih uredskih prostora. 
 
Protec2 CLIQ rješenje objedinjuje vrhunsku mehaničku zaštitu, kakvu nude Protec2 cilindri, s funkcionalnošću i praktičnošću elektronske kontrole pristupa. Višestruko nagrađivana CLIQ Connect aplikacija omogućava mobilnim uposlenicima i izvođačima radova da svoja pristupna ovlaštenja ažuriraju u realnom vremenu pomoću samo jednog CLIQ Connect ključa i Bluetooth tehnologije na telefonu. Tako se lakše upravlja pravima pristupa za kraće vremenske intervale i smanjuje sigurnosni rizik u slučaju potencijalnog gubitka ključa.  To nije jedini način na koji CLIQ povezuje ljude i tehnologiju. Njegov robusni upravljački softver omogućava inteligentnu kontrolu na globalnom nivou. Upravljanje sistemom se odvija jednostavno i unutar više vremenskih zona, uz podršku za više jezika i paralelni pristup više ovlaštenih administratora. 
 
Pametno upravljanje pristupom za mala preduzeća
 
Na sajmu Intersec 2018, kompanija ASSA ABLOY će predstaviti i umreženo cloud rješenje iz serije IKON CLIQ Go. Zahvaljujući novoj CLIQ Go aplikaciji, preduzeća mogu unaprijediti svoju kontrolu pristupa i tako uštedjeti na vremenu i nepotrebnom radnom opterećenju. CLIQ Go sistem zaključavanja omogućava korisnicima da „u hodu“ upravljaju sigurnošću i pristupnim pravima tokom putovanja ili s bilo koje lokacije na svijetu. 
 
Pametni dom se gradi od pametnih vrata 
 
Kako koncept umreženog življenja postaje sve popularniji, analitičari predviđaju da će tržište uređaja za pametne domove između 2012. i 2020. godine rasti jednakom brzinom kao i ono pametnih telefona i interneta stvari. Velike telekomunikacijske kompanije, specijalisti za pametne domove, turističke agencije i ponuđači sigurnosnih usluga već razvijaju svoje poslovanje uz podršku pametnih brava. 
 
FIBARO je globalni lider u segmentu rješenja za pametne domove koja koriste Z-Wave protokol. On će predstaviti integrisana rješenja s pametnim bravama koje rade u kombinaciji s uređajima kompanije Yale. To uključuje proizvode kakvi su ENTR, Digital Monoblok i Yale Keyless.    
 
„U rezidencijalnom sektoru Yale nudi najširi izbor pametnih brava na svjetskom tržištu“, kaže Ahmet Astal, zamjenik direktora kompanije Yale Middle East.
 
Otkrijte kako se bežična tehnologija koristi u pametnim domovima budućnosti i posjetite štand kompanije ASSA ABLOY na sajmu Intersec 2018 u dvorani Sheikh Saeed Hall 2, S1-B11. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.