Menu
A+ A A-

Dahua među tri najveća proizvođača na svijetu

S rastom prodaje u iznosu od 1,93 milijarde dolara i ostvarenim godišnjim rastom od 32,26% Dahua je na a&s Security 50 listi dospjela među prve tri kompanije na globalnom nivou, pomaknuvši se jedno mjesto u odnosu na prethodnu godinu
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Security 50 jedno je od najopsežnijih i najutjecajnijih izvještaja o najvećim proizvođačima sigurnosnih proizvoda na svijetu. Godišnja Security 50 rang-lista izvodi se na osnovu prihoda od prodaje proizvoda, bruto dobiti i profitne marže tokom prethodne fiskalne godine. S rastom prodaje u iznosu od 1,93 milijarde dolara i ostvarenim godišnjim rastom od 32,26% Dahua je dospjela među prve tri kompanije na globalnom nivou, pomaknuvši se jedno mjesto naprijed u odnosu na prethodnu godinu. "Velika nam je čast što smo još jednom prepoznati u Security 50 istraživanju i oduševljeni smo što smo među tri vodeće kompanije u sigurnosnoj industriji. Ovo izvanredno postignuće odraz je Dahuine posvećenosti inovacijama u videonadzoru", izjavio je Fu Liquan, predsjednik Dahua Technologyja.
 
Inovativnost i kvalitet
U 2016. godini Dahua je u fokus stavila inovativnost, kvalitet i usluge kako bi stvorila novu vrijednost za upravljanje gradovima, poslovanje i život potrošača. Dahuina kontinuirana velika ulaganja u istraživanje i razvoj, koja su ove godine iznosila 10,69% prihoda od prodaje, kulminirala su serijama inovativnih pametnih proizvoda zasnovanih na tehnologiji dubokog učenja, uključujući front-end i back-end proizvode koji podržavaju prepoznavanje lica, elektronske policijske videokontrolne tačke i strukturirane videoservere.
Također smo svjedočili brzom razvoju sigurnosne industrije, što je distributere i integratore potaknulo da promijene strategiju sa prodaje proizvoda ka instalaciji kompletnih sigurnosnih sistema. Kako bi zadovoljila promjenjive i raznovrsne potrebe kupaca širom svijeta, Dahua je predstavila niz cjelovitih sigurnosnih rješenja koji se mogu izraditi po narudžbi. A da bi bolje služila svojim klijentima i partnerima u više od 180 zemalja, osnovala je 35 podružnica širom svijeta, pokrivajući Azijsko-pacifičku regiju, Sjevernu Ameriku, Južnu Ameriku, Evropu i Afriku. S ciljem većeg prisustva na lokalnim tržištima te bolje prodaje, marketinga i tehničke podrške korisnicima i partnerima, Dahua je u inostranim podružnicama zaposlila lokalne stručnjake.
 
Služiti partnerima i klijentima
U 2017. globalna sigurnosna industrija suočava se sa do sada nezabilježenom prilikom koju nosi era vještačke inteligencije, za kojom Dahua nastoji uhvatiti korak jačajući svoje temeljne sposobnosti, istražujući slične tehnologije i poslovne sektore te integrišući svoj lanac poslovnih vrijednosti. Kompanija pragmatično pokreće primjenu novih tehnologija kako bi pomogla korisnicima da iskoriste prednost ove tranzicije na tržištu.
Dahuina temeljna strategija je globalizacija. AI i IoT bile su glavne teme u 2017. Dahua će nastaviti ulagati u globalizaciju te istraživanje i razvoj kako bi postala vodeći svjetski ponuđač pametnih videorješenja i usluga za internet stvari. S misijom omogućavanja sigurnijeg društva i pametnijeg življenja, nastavit će se fokusirati na "inovacije, kvalitet i uslugu" kako bi služila svojim partnerima i klijentima širom svijeta.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.