Menu
A+ A A-

Predstavljamo Hikvision DS-K1T501

Vodeći svjetski dobavljač inovativnih videonadzornih proizvoda i rješenja Hikvision predstavio je DS-K1T501, videointerkom terminal za kontrolu pristupa dizajniran po principu "sve u jednom". Riječ je o isplativom rješenju smještenom u malom kućištu
Izvor: Hikvision 
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Terminal kombinuje funkcionalnost kontrole pristupa, videonadzora i videointerkoma, omogućavajući brzu i isplativu integraciju i postavljanje. Ovo rješenje je posebno osmišljeno kako bi ispunilo potrebe različitih sigurnosnih sistema za banke i kompanije smještene u iznajmljenim uredima.
 
Videonadzor
Za razliku od drugih terminala za kontrolu pristupa, ovaj ima prednju 1080p IP kameru s brojnim mogućnostima: pregledom od 140 stepeni, podrškom za infracrvenu svjetlost, mehaničkim filterom za uklanjanje infracrvene svjetlosti radi dnevnog korištenja te podršku za SD kartice za snimanje videa. Slika se može pratiti i snimati na NVR-u, baš kao i kod ostalih Hikvisionovih IP kamera.
 
Kontrola pristupa
Uz ugrađeni MIFARE čitač i Hikvisionov senzor za otiske prstiju, uređaj omogućava različite oblike autentifikacije. Budući da ima ugrađenu kameru, može se koristiti za savremene akreditive poput QR kodova. Pri tome također može verifikovati lice. Na ovaj način će uređaj svaki put pri korištenju otiska prsta snimiti lice posjetioca na SD karticu i onda mu odobriti pristup. Terminal može pohraniti 3.000 otisaka prstiju i 50.000 kartica te podržava glasovne obavijesti. Osim čitača otisaka prstiju i verifikacije lica, uređaj podržava i vezu s DS-K2M060 sigurnosnom centralom za vrata putem RS-485 interfejsa, koja se, kada je postavljena unutar zgrade, brine za to da zaštićena vrata ne mogu biti otvorena premošćivanjem uređaja. 
  
Videointerkom
Ukoliko pred vrata dođe posjetilac koji nema pristup ili postojeći korisnik zaboravi svoje akreditive, moguće je pritiskom na dugme na interkomu pozvati kontrolni centar (iVMS-4200 ili iVMS-5200E). Operater može odgovoriti na poziv pomoću dvosmjernog zvuka i videokomunikacije te odlučiti hoće li otključati vrata.
 
Povezivost
Uređaj podržava uobičajene komunikacijske tehnologije poput serijskog RS-485 interfejsa, gigabitnog eterneta i Wi-Fija. Ovo je praktično za montažere, budući da nudi opcije za bilo koju komunikacijsku situaciju. Čak i ako se konekcija prekine, međuspremnik s 200.000 pohranjenih događaja garantuje da će informacije biti zadržane i proslijeđene nakon njenog ponovnog uspostavljanja.
 
Upravljanje
Uređaj je dio Hikvisionovog ekosistema, što znači potpunu integraciju sa sigurnosnim sistemima u ponudi kompanije. Terminal se može kontrolisati putem iVMS-4200 softvera ili se, u slučaju da je potreban centraliziraniji i fleksibilniji rad, može povezati s iVMS-5200E platformom za korporativna rješenja. Obje platforme imaju moderan i praktičan interfejs bogat naprednim opcijama za kontrolu pristupa i kreiranje izvještaja o prisustvu posjetilaca. Za one u pokretu Hik-Connect aplikacija poslat će obavijest svaki put kada se aktivira alarm. Terminal je pogodan za vanjsku upotrebu, usklađen je s IP65 standardom i može izdržati temperature od -40º do 60ºC. "Kada pogledate ovaj uređaj i napredne tehnologije koje ima, možete steći predstavu o Hikvisionovoj istinskoj posvećenosti revolucioniziranju i donošenju inovacija na relativno konzervativno tržište kontrole pristupa", kaže Cenek Maly, menadžer za distribuciju i prodaju proizvoda u oblasti kontrole pristupa i videointerkom sistema u evropskom ogranku Hikvisiona. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.