Menu
A+ A A-

Slučaj iz prakse tvrtke Špica

Na projektu One Suite Hotela u Dubrovniku tim arhitekata, dizajnera, projektanata i izvođača uspio je realizirati drukčiji i prepoznatljiv ugostiteljski objekt. Prvi je to hotel u Hrvatskoj koji koristi Allure sklopovski sustav i omogućuje gostima digitaliziranu uslugu na jednostavan način
Piše: Marija Jakopin, voditeljica marketinga i prodaje Time&Space proizvoda, Špica Group
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Allure je brava nove generacije koju su nestrpljivo čekali dizajneri interijera i hotelijeri kojima je estetika od ključnog značaja. Ova brava u hotelsku atmosferu unosi novi ugođaj budući da gostu pruža sigurnost i udobnost najviše razine. Za većinu tehnoloških događanja postoji slijed i razlozi koji su doveli do njihovog nastajanja. Stručnjaci VingCarda su 1976. godine izumili prvu rekodabilnu mehaničku hotelsku bravu, što se smatra ishodištem koje je dovelo do razvoja tehnologije i projekata složenih nadzora ulaza u hotelske sobe i jednim od početaka hotelskih sigurnosnih sustava otvaranja vrata.
 
Allure koncept
Nakon toga slijedi magnetska tehnologija krajem 80-ih godina, pa RFID tehnologija i, na kraju, mobilni ključ i prva IoT rješenja. Za stručnjake Špice nije bilo razmišljanja kada je riječ o odabiru sustava koji može zadovoljiti sve tražene funkcionalnosti. Odabran je Visionline sustav zasnovan na tehnologiji Allure koncepta. Stručnjaci tvrtke su kreirali projekt koji se zasniva na mobilnim tehnologijama i osigurava mogućnost nadogradnje i spajanja drugih IT sustava. On integrira Ethernet komunikaciju sa serverom, internetsku komunikaciju s AAH sustavom izdavanja mobilnih ključeva, IR komunikaciju VingCard brave, RFID i BLE tehnologiju itd. Primjenom Špicinog koncepta povezane su različite tehnologije u jednu stabilnu i funkcionalnu cjelinu. Povezan je zidni čitač ugrađen u dizajnerski panel s klasičnom VingCard sigurnosnom bravom, a omogućena je i mrežna komunikacija svake sobe s centralnim nadzorom na recepciji. Sustav posjeduje antiklon tehnologiju, koja omogućava sigurno korištenje Mifare kartica gostiju i mobilnog ključa na Android ili iOS platformi.
 
Nova funkcionalnost
Mobilni ključ je nova funkcionalnost koja cijeli sustav uvodi u digitalni svijet, omogućavajući upotrebu pametnih uređaja za pristup doslovno svim sadržajima hotela: od parkinga, bazena, lifta, do ulaza u sobe i apartmane. Gostima One Suite Hotela su na ovaj način dostupne sve informacije korisne za boravak, ali i one o destinaciji te različitim zabavnim i adrenalinskim aktivnostima, i to u svakom trenutku i na bilo kojem mjestu za vrijeme boravka. Ovime je doživljaj modernog hotela u potpunosti zaokružen. Nema sumnje da ovaj projekt i implementirani sustav označavaju budući standard u turističkoj ponudi te da će One Suite Hotel svojom uslugom i sadržajima, arhitekturom, dizajnom i suvremenim tehnologijama oduševiti i najzahtjevnije svjetske putnike. „Suradnja sa Špicom pomogla nam je da primjenom novih tehnologija pružimo dodatnu vrijednost gostima“, istaknuo je Lukša Jakobušić, vlasnik One Suite Hotela.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.