Menu
A+ A A-

EVVA Xesar i Bečki maraton

Bečki maraton je s više od 42.000 takmičara sportski događaj s najvećim brojem učesnika u Austriji i kao takav je trajno upisan u sportski kalendar. Sjedište maratona nedavno je renovirano, što uključuje i dodatak u vidu novog Xesar sistema zaključavanja

Piše: Maria Nekham, šefica Odjela za odnose s javnošću, evente i marketing, EVVA
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Šef produkcije i menadžer objekata u uredima Bečkog maratona u 23. okrugu Beča Mehmed Alajbegović pokretačka je snaga maratona. Direktno je odgovoran i za instalaciju i korištenje Xesar elektronskog sistema zaključavanja u saradnji s EVVA-inim certificiranim partnerom kompanijom Wolf.

Svaki maraton je drugačiji
Mehmed Alajbegović je oduvijek bio zainteresovan za sportsku industriju. "Počeo sam tako što sam dijelio majice", kaže kroz osmijeh. Zatim je napredovao na razne važnije pozicije u hijerarhiji organizacije te je nakon mastera 2010. godine postao menadžer produkcije Bečkog maratona. "Ovo znači da nisam samo odgovoran za koordinaciju s dobavljačima ili vlastima. Moja zaduženja obuhvataju i uredske zgrade, uključujući i sistem zaključavanja te programiranje autorizacije pristupa", kaže Alajbegović. Svake godine biva iznova iznenađen motivisanim volonterima koji pomažu Bečkom maratonu da bude vrhunski sportski događaj. "Upravo su volonteri oni kojima se, ako je to potrebno, odobrava direktan pristup odgovarajućim prostorima poput skladišta." Tokom perioda kada je organizacija posebno užurbana, između januara i aprila, glavni tim raste i do 30 članova, što je jedan od glavnih razloga za korištenje Xesara. „U ovom sistemu možemo programirati bilo koji broj oznaka za otključavanje radi brzog odobravanja ili blokiranja pristupa. Trenutno aktivni ključevi također se lahko mogu zamijeniti. Zaposlenici ovo uveliko cijene. Imaju mirnu savjest, budući da se nivo sigurnosti ne mijenja čak i ako se ključevi izgube", kaže Alajbegović.

Usluga kao tajna uspjeha
Kada je riječ o kompaniji Wolfu, EVVA-inom partneru za elektronske sisteme zaključavanja, menadžer Bečkog maratona ističe da je u vrhu ponude kada je u pitanju podrška: "Dodao sam ih u svoje Whatsapp kontakte. Kao rezultat toga brzo dobijam odgovore na svoja pitanja." Wolfov direktor Christian Wolf objašnjava: "Takva usluga se po meni podrazumijeva. Znam iz iskustva da kupcima, naročito kada su u pitanju elektronski sistemi, u početku treba vremena da se prilagode. Zbog toga se trudimo da tranzicija teče savršeno. Međutim, uvijek smo dostupni i nakon toga." Wolf pojašnjava kako su zahvaljujući Xesaru bili u stanju da potpuno ispune zahtjeve organizacijskog tima Bečkog maratona. „Osim izvrsnog dizajna, ovaj sistem zaključavanja se prije svega lahko koristi, što ga čini savršenim rješenjem za kupce, a brza isporuka i naša usluga zaokružuju ovaj projekat“, zaključuje Wolf. Iako instaliran prije nekoliko godina u okruženju u kojem se sve vrti oko izdržljivosti, svestrani elektronski sistem zaključavanja Xesar i danas radi bez problema.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.