Menu
A+ A A-

Brushless tehnologija i integracija s video-nadzorom

Firma Antenall iz Beograda predstavila je nova rešenja za sisteme automatskih kapija, rampi i parkirališta. Jedan od noviteta je i rampa serije Bionik kompanije Roger Technology, ali i mogućnost uvezivanja modela rampe AG/006 s Hikvisionovim video-nadzornim kamerama
Piše: Stefan Vukajlović, Sektor tehničke podrške, Antenall
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Antenall je uvoznik i distributer nekih od najvećih svetskih imena u sektorima video-nadzora, alarmnih sistema i automatike, među kojima su Hikvision i Roger Technology. Italijanski proizvođač Roger Technology polovinom godine na tržište je izbacio više novih modela motora za kapije i rampi u Brushless tehnologiji, koja je izuzetno izdržljiva i pouzdana. Pogonjeni su digitalnim trofaznim motorom koji radi bez četkica, tako da pregrejavanje nije moguće, a produžuje se i vek trajanja. 
 
Pouzdani i brzi motori
Rampe iz serije Bionik dolaze u dužinama od 3 i 4 metra. Osim Brushless tehnologije, treba spomenuti i rad na 36 V naponskom nivou te izuzetno malu potrošnju električne energije, gde se uz maksimalni učinak može postići čak 5.000 ciklusa dnevno. Takođe, predstavljeno je i nekoliko modela High speed motora za klizne kapije različitih težina i brzina do 24 m/m (0,4 m/s), što je jako bitna mogućnost kod velikih industrijskih kapija, koje su uglavnom dugačke, pa je i frekventnost otvaranja i zatvaranja velika. Zahvaljujući 24 i 36 V digitalno kontrolisanim motorima, sistem je dobio mogućnost da lako podešava ubrzanje i usporavanje pri otvaranju i zatvaranju uz maksimalnu bezbednost i elegantnost pokreta kapije. Vredno je pomenuti da je Roger na tržište izbacio i takozvanu smarty seriju motora za krilne kapije u Brushless tehnologiji, koji mogu pokretati krilne kapije do čak 7 m po jednom segmentu. Reč je o izuzetno izdržljivim motorima s malom potrošnjom električne energije od svega 200 W. 
 
Simbioza automatike i smart IP sistema 
Zahvaljujući novim tehnologijama, Antenall je sada u mogućnosti da za manji iznos novca obezbedi parkinge kako malih, srednjih i velikih preduzeća tako i velikih javnih parkirališta. Tehnička lica te firme uspešno su spajanjem dva svetska proizvođača došli do rešenja da za relativno malu sumu novca smanje troškove, a istovremeno bezbednost parkinga dovedu na viši nivo. Reč je o simbiozi automatske digitalne rampe Roger Technology AG/006, koja služi kao barijera na ulazu, i Hikvision IP LPR kamere DS-2CD4A26FWD-IZSH iz serije Darkfighter, koja pokriva prilaz ispred rampe. Dolaskom vozila ispred rampe Smart IP kamera snima registarsku oznaku vozila koje traži pristup na parking i svojom pametnom analitikom odluči da li će podići rampu. U samu kameru ili NVR uređaj unesu se registarske oznake vozila kojima je dozvoljen pristup, tako da skupi softveri za analitiku ovoga puta neće biti potrebni. Rampa modela AG/006, čija je dužina 6 m, sama po sebi je pametna, koristi digitalni trofazni električni motor, koji radi na 36 V jednosmerne struje i ne poseduje četkice, tako da joj je radni vek mnogo veći u odnosu na tradicionalne motore. 
Takođe, kontroleri ovakvih motora ne koriste PLC čipove, već imaju mikrokontrolere, koji im pružaju daleko više mogućnosti i finija podešavanja, a italijanski proizvođač garantuje super intenzivan rad od čak 4.000 otvori/zatvori ciklusa dnevno. Kamera Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZSH iz Darkfighter serije pametnih IP kamera obezbeđuje da sistem radi u veoma mračnim uslovima, što inače i jeste problem s većinom parkinga. Kamera ima alarmni izlaz koji se povezuje na rampu i kada kamera dozvoli vozilu pristup, rampa se sama otvara bez komplikovane analitike skupih softvera. Ovakvom integracijom automatike i smart IP kamere smanjeni su troškovi raznih RFID kartica, portira, GSM modula i desetina daljinskih upravljača, a pristup zaposlenima je pojednostavljen i odvija se nesmetano bez predugog zadržavanja.
 
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.