Menu
A+ A A-

Sigurni studenti i zadovoljna uprava uz SMARTair

Dokazi su jasni: fizički ključevi nisu rješenje za generaciju studenata koji su odrasli uz digitalna rješenja i sveprisutnu umreženost. Osim toga, odsustvo fleksibilnosti sistema mehaničkih ključeva predstavlja veliko administrativno opterećenje za uposlenike. Zbog toga je uprava studentskog doma Funway u Madridu odabrala SMARTair sistem bežične kontrole pristupa. 
Među različitim dostupnih online i offline rješenjima, Funway je odabrao SMARTair Update on Card elektronski sistem kontrole pristupa. U samom objektu je tokom 2017. godine instalirano 166 maski za brave s ovim tehnologijom zajedno sa šest zidnih čitača i 123 SMARTair e-motion brava za ormariće.
 
SMARTair je siguran bežični pristupni sistem koji se uspješno nosi s velikom prometnošću zajedničkih prostorija u domu. On obuhvata uređaje pogodne za sve vrste vrata u domu, uključujući ormariće i spavaće sobe. Pomoću SMARTair tehnologije, menadžeri objekata sada mogu jednostavno i fleksibilno izaći na kraj sa brzim i frekventnim kretanjem korisnika doma: studentima pristup domu može biti potreban na jedan dan, za jednu sedmicu ili čak za nekoliko godina.
 
Studentske sobe u domu Funway se zaključavaju SMARTair bravama. Štedljivi uređaji u sobama kontrolišu upotrebu električne energije, a svaki student u sobi ima svoj sef opremljen SMARTair e-motion bravom. Studenti i osoblje svaka vrata za koja imaju ovlaštenja otvaraju istom pristupnom karticom: teretanu, učionice, prostorije za razonodu, bazen i svlačionice. Spa centar i prostorije za osoblje se također zaključavaju SMARTair bravama. 
 
Zidni čitači su postavljeni strateški kako bi se osigurali glavni ulaz i parkiralište. Oni funkcionišu i kao uređaji za ažuriranje, tako da su svi korisnici obavezni ažurirati svoja prava pristupa svaki put kada koriste akreditiv za ulazak u objekat. To znači da osoblje za upravljanje objektima može biti sigurno da su sve pametne kartice uvijek ažurirane, što je garant sigurnosti objekta. 
 
Fleksibilnost i kontrola
 
Integrisani intuitivni softver SMARTair TS1000 osoblju doma olakšava svakodnevni administrativni rad. Dodavanje ili brisanje prava pristupa za korisnike se vrši jednostavno tako da gubitak kartice od strane studenta ne predstavlja sigurnosni rizik. Isto tako, dodavanje novih i brisanje starih korisnika iz sistema pristupa se može izvesti na veoma brz način. 
 
Jednostavno je i vođenje evidencije korištenja svakog SMARTair uređaja ili korisnika, što upravnicima objekta daje mogućnost cjelodnevne kontrole. Ako, na primjer, dođe do krađe računara ili opreme iz učionice, menadžeri mogu lako provjeriti svaku instancu ulaska u tu prostoriju kako bi utvrdili šta se desilo. 
 
Pošto sve SMARTair maske za brave rade na baterije, njima za rad nije potreban kablovsko napajanje. To znači da novi sistem kontrole pristupa u domu predstavlja ekonomično i ekološki osviješteno rješenje.  
Dodatne informacije o načinu na koji SMARTair unaprjeđuje sigurnost studenata i nudi potpunu kontrolu nad domovima potražite na www.tesa.es/smartair-students
 
O studentskom domu Funway: Savremeni studentski smještaj u gradu Madridu nudi dvokrevetne i jednokrevetne sobe s Wi-Fi internetom, bazenom, teretanom, praonicom, restoranom, sobom za razonodu i barom na krovu. Dodatne informacije dostupne su na www.funwayresort.com.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.