Menu
A+ A A-

ATEÏS Local-NET i Global-NET

ATEÏS Net je zaštićena zvučna mreža, razvijena i opremljena za brzi prenos zvuka i podataka. Ima otvoren dizajn i povezuje se s udaljenim uređajima kao što su delegatski mikrofoni, ulazni i izlazni zvučni konvertori i sobni kontroleri, čime obezbeđuje najbolje rešenje za srednje i velike objekte
Piše: Zoran Dragačević, prodajni menadžer za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru, ATEÏS Suisse SA
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
ATEÏS IDA8 je modularni PA/VA sistem treće generacije, usklađen s aktuelnim tehnološkim potrebama, koje zahtevaju IP i/ili optičko umrežavanje kako bi se pokrile i najsloženije vrste sistemskog projektovanja. Odgovara zahtevima za PA/VA sisteme prema EN54-16 normi, s posebnim karakteristikama za usklađenost s normama u velikim objektima. Nadgledanje pokriva sve od kapsule delegatskog mikrofona do kraja zvučničkih linija. Kablovi povezani s kontrolnim ulazima proveravaju se u slučaju kratkih spojeva i prekida napajanja, a unutrašnji kontrolni signal služi za nadgledanje impendance na zvučničkim linijama.
 
Brzi prenos zvuka
ATEÏS Net je zaštićena (nadgledana) zvučna mreža, razvijena i opremljena za brzi prenos zvuka i podataka s malim kašnjenjem preko redundantnog bakarnog (CAT-5) ili fiber-optičkog mrežnog prstena. Ima otvoren dizajn i povezuje se s udaljenim uređajima kao što su delegatski mikrofoni, ulazni i izlazni zvučni konvertori i sobni kontroleri, čime obezbeđuje najbolje rešenje za srednje i velike objekte kao što su tržni centri, prodavnice, železničke stanice i aerodromi. ATEÏS Net može preko odvojene CAT-5 ili optičke mreže istovremeno mogu prebacivati 48 zvučnih kanala (32-bit 48 kHz kvaliteta) s kašnjenjem manjim od 1 ms, zajedno s neophodnim kontrolnim podacima. Za lokalno i globalno umrežavanje sistema moguće je u IDA8 kontrolere i sekundarne jedinice instalirati opcione ATEÏS Net mrežne kartice. Zahvaljujući arhitekturi zasnovanoj na petlji, ATEÏS zvučna mreža je potpuno redundantna. Kada dođe do kvara na petlji, on će automatski biti izolovan tako da ne utiče na funkcionalnost čitavog sistema. ATEÏS Global-Net može biti mreža više od jednog kontrolera (matrični/prekidački način) i najviše 31 IDA8Sxx sekundarne jedinice u lokalnom sistemu.
 
Za najzahtevnije uvete
Budući da se mrežne adrese automatski određuju, podešavanje mreže je veoma lako. Jednom programiran, sistem će raditi nezavisno, bez potrebe za povezivanjem s kompjuterom. U ATEÏS Global-Net mogu se umrežiti 32 IDA8 centrale, a svaki sistem uključuje jednu kontrolnu centralu povezanu sa 31 sekundarnom jedinicom u ATEÏS Local-Netu. NET-C1 kartica (RJ45/RJ45) pogodna je za udaljenosti do 100 m između glavne i sekundarne jedinice ili dodatne i sekundarne jedinice. Za veće daljine opcione NET-C2, C3 ili C4 kartice se koriste s optičkim kablom do 2 km s višemodnim kablom ili do 20 km s jednomodnim kablom.
U skladu s EN54-16, sve IDA8 komponente i periferije na ATEÏS Net zaštićenoj zvučnoj mreži se proveravaju, a izveštaji su pohranjeni u IDA8C kontroleru. Kontroler prati stanje sve opreme u sistemu, prenosi statusne promene i čuva poruke o greškama za naknadnu reprodukciju na prednjoj tabli kontrolera ili preko ATEÏS Studio kompjuterskog softvera.
 
Zahvaljujući ATEÏS Local-Netu, koji u lokalnom sistemu može biti mreža jednog kontrolera i najviše 31 IDA8S/SL/SAB/SAB-SW sekundarne jedinice, sistem povezan s ATEÏS Local-Netom moći će se povezati na različite načine (ujednačenim, neujednačenim, rezervnim delenjem). Sistem podržava 256 dojavnih zona s prioritetima, zadovoljavajući time najsloženije zahteve koji se stavljaju pred sisteme javnog razglasa i zvučne signalizacije. Kontroler proverava status celokupne opreme u sistemu, prijavljuje promene statusa i zapisuje poslednjih 1.300 poruka o greškama u sistemu. Evidenciji (logu) se pristupa preko ekrana na prednjoj tabli IDA8C uređaja ili preko kompjutera pomoću ATEÏS Studio softvera.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.