Menu
A+ A A-

Aperio brave za bežičnu nadogradnju Esmi sistema

Zahvaljujući sistemima Esmi i Aperio, menadžeri objekata mogu prestati koristiti mehaničke ključeve i eliminisati probleme povezane s njihovim korištenjem, što donosi uštedu vremena i novca. Aperio bežične brave kompanije ASSA ABLOY od sada su integrisane sa Schneider Electricovim sistemom kontrole pristupa Esmi
Piše: Thomas Schulz, direktor marketinga i komunikacija za EMEA regiju, ASSA ABLOY
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  
 
Postojeći i budući korisnici Esmi sistema sada mogu proširiti svoj sistem kontrole pristupa i obuhvatiti više vrata nego što je to ranije bilo moguće sa standardnim rješenjima koja koriste kablove. Sveobuhvatna online integracija sigurnosnim menadžerima daje više kontrole, uz vođenje evidencije događaja u stvarnom vremenu i njenu kontrolu na zahtjev. Od toga korist imaju svakodnevni korisnici: pomoću jedne RFID pametne kartice možete otvarati kako kablovima povezana tako i bežična Aperio vrata. „Menadžeri objekata mogu na jednostavan način proširiti i nadograditi postojeću Esmi instalaciju tako što će zamijeniti sve preostale mehaničke cilindre za zaključavanje Aperio cilindrima. Aperio brave mogu dodati bežičnu online kontrolu pristupa za vrata na otvorenim i u zatvorenim prostorima, u rasponu od protivpožarnih i blindiranih vrata za koja postoje regulatorni zahtjevi do sala za sastanke, laboratorija i ureda. To odmah podiže nivo sigurnosti po ekonomičnoj cijeni", kaže Seppo Junnonaho, menadžer proizvoda za kontrolu pristupa u kompaniji Schneider Electric.
 
Jednostavna instalacija
Nova integracija u okviru sistema Esmi uključuje Aperio uređaje na baterije, koji se mogu postaviti na skoro svaka vrata. Aperio L100 online sigurnosna brava dostupna je u kombinaciji sa ili bez PINpad tastature. Ona, po potrebi, omogućava multifaktorsku autentifikaciju u vidu kombinacije kartice i PIN-a. Aperio online cilindri (C100) kompatibilni su s različitim formatima vrata, tako da ih ne morate mijenjati, a brzo se i jednostavno instaliraju. Aperio online maske za brave (E100) također su integrisane i dostupne u kombinaciji sa ili bez PINpad tastature.
Nakon instalacije Aperio bežičnih brava na željenoj lokaciji sve odluke o pristupu donosi sistem Esmi Access i one se šalju preko prepoznatljivog Esmi Access korisničkog interfejsa te mreže od 100 IP hub čvorišta (AH40). Svaki od njih može bežičnim putem zaštićeno komunicirati sa 15 Aperio brava u standardnom dometu od 15 do 25 metara. Aperio hub čvorišta također se lahko instaliraju i rade preko Power over Ethernet (PoE) veze. TCP/IP komunikacije između svakog čvorišta i Esmi sistema posjeduju TLS enkripciju. Funkcije uključuju daljinsko otključavanje, praćenje statusa vrata i baterija i sve su dostupne za Aperio uređaje, koji rade u kombinaciji s Esmi Access sistemom.
 
Ekonomičnost
Uređaji rade s V3 softverskom platformom, što nudi podršku za daljinsko otvaranje vrata, uz prosječno potrebno vrijeme za komunikaciju između brave i sistema kraće od deset sekundi. Aperio je kompatibilan sa standardnim RFID tehnologijama kao što su iCLASS, iCLASS SE, Seos, MIFARE Classic i DESFire. Nemaju sva vrata potrebu za najvišim nivoom zaštite. Vrata s osnovnim i naprednim sigurnosnim potrebama idealni su kandidati za Aperio brave. Instalacija Aperio uređaja je jeftinija, a odsustvo kablova znači da ne morate tražiti usluge električara, niti čistiti iza izvođača radova. Brave rade na standardne litij-ionske baterije, koje se mijenjaju svake dvije godine i veoma su energetski učinkovite. Čitači se aktiviraju tek nakon što stupe u kontakt s akreditivom ili kada se njima upravlja preko centralnog Esmi Access sistema. Zbog toga jedna bežična brava troši tek u prosjeku 0,001 kWh energije godišnje, što je neuporedivo manje u odnosu na standardne kablovima uvezane brave i čitače. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.