Menu
A+ A A-

Dahua: Kontrola ulaza za pametni parking

Tokom posljednje dvije decenije globalni ekonomski rast doveo je do ogromnog rasta broja vozila u skoro svakom kutku svijeta. Izvještaji pokazuju da je u gradovima većina stambenih nebodera imala poteškoća s upravljanjem parkinzima
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Izdavanje ID kartica, kontrola ulaza i plaćanje učinili su proceduru ulaska na parking vrlo neefikasnom. Tradicionalni sistem za upravljanje pametnim karticama ograničava pristup onima kojima su one dodijeljene, a s obzirom na to da mogu biti ukradene, obrada izgubljene kartice je prilično složen proces. 
Na osnovu svog iskustva u oblasti videonadzora, Dahua Technology je predstavila novo sveobuhvatno i inteligentno rješenje za parkinge zasnovano na tehnologijama za videonadzor i videoanalizu. Ovo je rješenje integrisano s pozadinskim pametnim analitičkim sistemom DH-DSS4004-EMS, a funkcija kontrole ulaza štedi novac na radnoj snazi i omogućava mnogo lakše i sigurnije iskustvo kontrole ulaza. 
 
Kontrola ulaza
Funkcija kontrole ulaza za Dahuin pametni parking dizajnirana je na osnovu četiri ključna aspekta.
 
• Digitalna kontrola ulaza preko ANPR kamere – Efikasnost je uveliko poboljšana uz pomoć ANPR tehnologije, koja vrši autorizaciju i identifikaciju vozila preko ANPR kamere. Ona očitava registarske tablice automobila i kontroliše kapiju. Kada su u pitanju posjetioci, moguće je pritisnuti dugme VTT201 videointerkoma i razgovarati s operaterom. 
• Nadzor ulaza u stvarnom vremenu preko brzog i preciznog prepoznavanja registarskih tablica – ANPR kamere ITC237-PU1A-IRHL nude procenat prepoznavanja tablica veći od 95% i pokrivaju sve registarske tablice evropskih zemalja. Također, odsustvo petlje u sistemu pojednostavljuje montiranje. 
• Pretraga svih relevantnih evropskih registarskih tablica pomoću 4K NVR kamere – Dahua NVR5208-8P-4KS2 podržava snimanje u ultra HD 4K rezoluciji (3840x2160), živi prijenos i reprodukciju videa. Ako koristite opciju za pročišćavanje pretrage, informacije uključuju sliku vozila, broj registarske tablice, zapis ulazaka i izlazaka, a u prozoru će se prikazati i snimljeni video. NVR također podržava eksportovanje nizova podataka o registarskim tablicama s tačnim datumom, vremenom, kanalom na USB uređaj za pohranu podataka. 
• Pametno upravljanje pomoću DH-DSS4004-EMS sistema – Zasnovan na softveru za upravljanje koji se kontroliše preko prozora, pozadinski pametni analitički sistem DH-DSS4004-EMS posebno je dizajniran za upravljački centar. Podržava različite funkcionalnosti, lahko ga je koristiti i cjenovno je efikasan. Centar za upravljanje može odgovoriti na hitni poziv s VTT201 uređaja te podržava pretragu pohranjenog videa i fotografija prema datumu / vremenu / broju registarske tablice.  
 
Efikasno i sigurno
Koristeći naprednu tehnologiju (ITC237 ANPR kamere, NVR5208-8P-4KS2 4K NVR, DH-DSS4004-EMS pametni sistem za analizu itd.), funkcija kontrole ulaza Dahuinog rješenja za pametne parkinge omogućava vrlo efikasnu i sigurnu kontrolu ulaza u stambenim objektima. Osim toga, ovo rješenje je prilagodljivo i može se proširiti rastom infrastrukture zgrade te je fleksibilno prilikom nadogradnje novim tehnologijama. Ubrzo će biti dostupne i dodatne opcije Dahuinog rješenja za pametne parkinge.
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.