Menu
A+ A A-

SMARTair™ pretvara spomenik u moderni medicinski centar

London, juni 2016. – Brza, ekonomična instalacija i fleksibilan rad SMARTair™ sistema bežične kontrole pristupa naveli su arhitekte da ga odaberu za zaštitu novog medicinskog centra u gradu  Stourbridgeu u Engleskoj.
Novi medicinski centar Lion Health posjeduje 30 ordinacija, prostorije za medicinske sestre, malu operativnu salu, salu za vježbanje i rehabilitaciju, malu prostoriju za predavanja i apoteku. Kompanija Abacus Chartered Architects je uključena u projekat pretvaranja stare viktorijanske livnice u medicinski centar za 21. stoljeće. Ona je odabrala SMARTair™ sistem kontrole pristupa. On funkcioniše samostalno i već se koristi u manjim i srednje velikim medicinskim centrima širom Evrope.  
 
U ovom zaštićenom spomeničkom objektu, atraktivne SMARTair™ komponente neometano rade u historijski osjetljivoj zgradi i njenom savremenom nadograđenom dijelu. „SMARTair™ nadopunjuje savremeni stil moderne arhitekture i nudi konkurentnu cijenu“, kaže  Graham Sunderland iz kompanije Abacus Chartered Architects.
 
Sada osoblje, izvođači radova i ovlašteni posjetitelji centra mogu otvarati vrata pomoću beskontaktne tehnologije kojoj nisu potrebni ključevi. Ona se temelji na korištenju RFID pametnih kartica koje su unaprijed programirane uz personalizirana ovlaštenja za pristup. Zahvaljujući zaštićenom i praktičnom alatu kakav je SMARTair™ Web Manager, osoblje može pratiti kretanje unutar cijelog centra, uz svijest da su privatni uredi i druge osjetljive zone zaštićeni SMARTair™ sistemom kontrole pristupa. 
 
Pošto su SMARTair™ uređaji za zaključavanje bežični i rade na baterije, tokom instalacije nema potrebe za komplikovanim, skupim i robusnim električnim kablovima. SMARTair™ je idealno rješenje za prenamjenu postojećeg objekta. Instalateri jednostavno mogu zamijeniti bilo koju mehaničku bravu SMARTair™ uređajem i povezati je sa SMARTair™ softverom. Na taj način se standardna vrata mogu nadograditi na inteligentan način i integrisati sa SMARTair™ sistemom kontrole pristupa na nivou zgrade. Istovremeno, ne dolazi do ometanja ili prekidanja svakodnevnih aktivnosti u centru.  
 
SMARTair™ Web Manager je alat za svakodnevno upravljanje sistemom i radi u kombinaciji sa svakim standardnim pretraživačem koji posjeduje https:// protokol za komunikaciju i SSL enkripciju lozinki. 
 
„Nema potrebe za instalaciju složenog softvera“, dodaje Graham Sunderland, „što znači da proces instalacije može biti učinkovit, a projekti brzo realizirani“. 
 
Dodavanje, izmjena ili brisanje korisnika je jednostavno. Pomoću SMARTair™ Web Manager alata se jednostavnim klikom poništavaju pristupna prava. To je znatno brži i jeftiniji metod u odnosu na zamjenu mehaničke brave. Istovremeno, u slučaju gubitka akreditiva, sigurnost centra neće biti narušena. 
 
O Medicinskom centru Lion Health: Centar nudi zdravstvenu zaštitu i usluge za 26.000 pacijenata na području Stourbridgea u regiji West Midlands. Dodatne informacije dostupne su na www.lion-health.co.uk.
 
O kompaniji Abacus Chartered Architects: www.abacusarchitects.co.uk.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.