Menu
A+ A A-

Dahua: Videointerfon SIP za miran san

Ovo rješenje omogućava lakše upravljanje posjetiteljima i internom komunikacijom u stambenim i poslovnim objektima te drugim sektorima koji koriste audio i video interfone. Zahvaljujući inovativnoj sistemskoj arhitekturi, pokazalo se fleksibilnim za nadogradnju pomoću novih tehnologija Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Uz brzi razvoj ekonomije i stabilan rast standarda, brzina i sigurnost postaju sve važniji segmenti u ličnom i profesionalnom životu ljudi. Danas se od svega očekuje da bude obavljeno na brz i siguran način i u realnom vremenu. Stambeni objekti i poslovni prostori suočavaju se s problemima u upravljanju posjetiteljima i internoj komunikaciji, što smanjuje efikasnost. Tradicionalni pristup upravljanju posjetiteljima podrazumijeva da sigurnosno osoblje prvo pozove lice u pratnji posjetitelja koji nestrpljivo čekaju na ulazu zgrade ili naselja. To povlači utrošak rada i vremena.
 
Rješenje u vidu SIP videointerfona 
Kompanija Dahua, jedan od globalnih lidera u videonadzornoj industriji, u tome duhu dizajnirala je novi sveobuhvatni i inteligentni videointerfon SIP. Ovo rješenje omogućava lakše upravljanje posjetiteljima i internom komunikacijom u stambenim naseljima, poslovnim objektima i drugim sektorima koji koriste audio i video interfone. Pri tome se sve navedeno odvija uz smanjenu potrebu za angažmanom osoblja i bolju sigurnost i učinkovitost. SIP je međunarodni standardni protokol za videotelefon i nudi otvoren i jednostavan pristup. Cjeloviti videointerfoni iz Dahue nude podršku za standardne SIP protokole i uključuju pouzdane kamere, aplikaciju za mobilne telefone, integrisanu platformu i pametne tehnologije, zahvaljujući kojima stambena naselja, poslovni prostori i drugi sektori koji koriste audio i video interfone uživaju u visokom stepenu sigurnosti i učinkovitom upravljanju. 
 
Interfon
Interfoni se mogu instalirati u zatvorenim prostorima, a možete odabrati i SIP telefone. Instaliraju se pored vrata i u zatvorenim prostorima, a mogu biti opremljeni s audio i video interfonima, kao i SIP telefonima s glasovnim interfonom. SIP telefoni mogu realizirati grupne pozive između instaliranih uređaja u zatvorenom prostoru i kao takvi se mogu koristiti na bilo kojoj lokaciji. Pozivi se mogu realizirati i unutar objekta i prema drugim objektima s instaliranim interfonima i SIP telefonima. Dvosmjerni pozivi su mogući među svim uređajima i upravljačkim centrima, što omogućava pozive prema centrima za upravljanje objektima u hitnim situacijama.
 
APP funkcija za mobilne telefone
Čest problem je pronalaženje načina za prijem informacija od posjetitelja izvana. Kao rješenje se nudi SIP uređaj koji dolazi zajedno s APP funkcijom za mobilne telefone. Kada posjetitelji aktiviraju interfon, poziv se preko internog uređaja prosljeđuje do vašeg telefona. Kada izađete vani, interni uređaj možete podesiti tako da vam se na mobilni telefon prosljeđuju interfonski pozivi na koje niko ne odgovara ili čak pozivi sa zauzećem. Na taj se način osigurava brz i jednostavan odgovor na posjete.
Kućna vrata mogu se opremiti i uređajem s jednim dugmetom, koji služi kao sekundarni izvor potvrde dolaska gostiju. Interni uređaji nude IPC nadzor u stvarnom vremenu i korištenje više kanala. Osim toga, oni se mogu povezati i s više alarmnih senzora, što podiže opći nivo sigurnosti. Bilo da izlazite vani ili ste kod kuće, na ovaj način možete uživati u jedinstvenom osjećaju mira i komfora. 
 
Upravljačka platforma SIP Server VTSS5000
SIP Server VTSS5000 je integrisani sistem za videointerfon i upravljanje videom. On nudi usluge pohrane, a opremljen je u jednom paketu s operativnim sistemom i hardverom koji omogućava jednostavnu instalaciju te plug & play funkcionalnost. Riječ je o lahkom i kompaktnom uređaju. Softver optimiziran za VTSS5000 može upravljati s 5.000 ID elemenata za videointerfone, kao i IP uređajima. To je profesionalna upravljačka platforma koja se može koristiti u svim sektorima kojima su neophodni videointerfoni. Instalirani Linux sistem je siguran i pouzdan, i omogućava 24/7 podršku za stabilniji rad. C/S arhitektura razdvaja klijenta i upravljački terminal, tako da administratori imaju ovlaštenja da vode i podešavaju upravljanje, a pri tome ne ometaju jednostavno korištenje. Administrator može osigurati podršku za upravljanje korisnicima unutar stambenog naselja, uključujući evidentiranje i ažuriranje informacija o osoblju, izdavanje informacija za kartice i otiske prstiju te upravljanje pravima pristupa. Sve je posvećeno podizanju nivoa sigurnosti. 
Korištenjem naprednih tehnologija (aplikacija za mobilne telefone, SIP Server VTSS5000 i dr.) SIP videointerfon kompanije Dahua može ponuditi sveobuhvatnu sigurnost ma gdje se i u kojem momentu nalazili. Nakon što je doživio masovnu primjenu u brojnim gradovima, ovaj uređaj pokazao se efektnim i učinkovitim za upravljanje posjetiteljima na siguran i praktičan način, kao i za internu komunikaciju. Osim toga, zahvaljujući svojoj inovativnoj sistemskoj arhitekturi, rješenje se pokazalo fleksibilnim za nadogradnju i proširivanje pomoću novih tehnologija, čak i prilikom širenja objekata i infrastrukture. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.