Menu
A+ A A-

Jednostavna zaštita važnih internih vrata pomoću PIN-a

London, april 2016. – Nove SMARTair™ samostalne rozete za brave s tastaturom iz kompanije TESA omogućavaju zaštitu osjetljivih zona od neovlaštenog pristupa osoblja i posjetitelja. To je omogućeno uključivanjem PIN zaštite za sva vrata koja ne posjeduju kablove ili instalirani softver. Ovi bežični uređaji za zaključavanje se lako instaliraju i održavaju. Mala preduzeća, obrazovne i zdravstvene institucije i prodajni objekti tako na jednostavan način mogu kontrolisati pristup bilo kojim vratima, bez troškova i komplikacija koje sa sobom nose cjeloviti sistemi elektronske kontrole pristupa. 
Kompaktni, savremeni dizajn i kapacitivna tastatura razlozi su zašto SMARTair™ samostalne rozete za brave s tastaturom predstavljaju atraktivno rješenje za zaštitu prostora kolektivne namjene. Tu spadaju zajednička kupatila, ostave i ormarići za održavanje, sobe za osoblje, garderobe i prostorije za kopiranje u školama, na koledžima i fakultetima, klinike i druge privatne zone u bolnicama ili zubarskim ordinacijama. Ovaj proizvod je idealan za zaštitu svih vrata ili lokacije za koje je cjeloviti sistem kontrole pristupa nepogodna, nepristupačna ili neželjena opcija. 
 
SMARTair™ rozete za brave s tastaturom može lako instalirati čak i osoblje koje nema tehnička znanja. Nema potrebe za postavljanjem kablova i bušenjem, kao ni podešavanjem softvera. Jednostavnom zamjenom mehaničke brave ovim sistemom omogućit ćete elektronsku PIN zaštitu za vrata koja imaju standardne brave. 
 
Ključevi se mogu izgubiti, kopirati ili ukrasti. Za razliku od njih, SMARTair™ sistem predstavlja praktično i moderno rješenje. Korisnički PIN-ovi mogu se lako dodati na samim vratima pomoću programirane kartice, bez potrebe za instalacijom softvera. Kartica podržava do 100 različitih PIN-ova s četiri do šest brojeva, a tu je i zvučni sistem koji potvrđuje dozvolu pristupa. Ovaj uređaj podržava i standardne RFID kartice za do 500 kartica po uređaju, što omogućava odabir najpraktičnije opcije za autentifikaciju. 
 
Kao i svaki SMARTair™ proizvod, i ovaj je dostupan u verziji za evropske, skandinavske i DIN profile vrata i može se postaviti na drvena, staklena ili uska vrata. Napajanje tastature se vrši preko standardne litijum-jon baterije, što troškova održavanja i rada svodi na minimum. 
 
Ako se za neku zgradu žele ispitati pogodnosti kontrole pristupa, ovaj uređaj može predstavljati prvi korak na putu prema integrisanom softverskom sistemu. On se može nadograditi kako bi postao dio modularnog i potpuno skalabilnog SMARTair™ sistema koji nudi kontrolu pristupa u stvarnom vremenu i vođenje evidencije o njemu. Pomoću nadograđenog sistema korisnici mogu otvarati vrata beskontaktnim pametnim karticama koje koriste standardnu RFID tehnologiju. Isto važi i za zaštićenu telefonsku aplikaciju za pristup na daljinu, a administratori mogu automatski izdavati ili poništavati kartice pomoću zaštićenog online alata. 
 
SMARTair™ kontrola pristupa predstavlja pristupačnu i inteligentnu nadogradnju staromodnih mehaničkih ključeva. Zahvaljujući novim SMARTair™ samostalnim rozetama za brave sa tastaturom, nikada nije bilo lakše podići nivo sigurnosti za mala i srednja preduzeća, medicinske i zdravstvene institucije, kao i prodajne objekte. Jer, ako najvrijednije stvari čuvate u zatvorenom prostoru, nepoželjno je da vam svako otvara vrata. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.