Menu
A+ A A-

Dahua: Praktično rješenje za nadogradnju analognih sistema

Kako se moderno društvo brzo razvija, korisnici od svojih interfona traže sve naprednije funkcije. Ipak, stare stambene zgrade često nemaju mrežnu infrastrukturu za instalaciju IP interfona. Zato se stambeni dvožični videointerfon kompanije Dahua nameće kao ekonomično, jednostavno i praktično rješenje za nadogradnju analognog interfona

Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

VTNS1006A-2 prekidač i VTH5222CH unutrašnja jedinica koriste dvožični interfejs. Prekidač je s unutrašnjom jedinicom povezan pomoću dvije žice, koje se koriste za napajanje i prijenos signala. Polariteta nema, a prekidač posjeduje mrežni interfejs za povezivanje s vanjskim mrežama i komunikaciju sa standardnim IP uređajima.

Jednostavna kablovska infrastruktura

Maksimalna podržana udaljenost između prekidača i uređaja je 100 metara, dok ista udaljenost između samih prekidača iznosi 30 metara. Dvožični stambeni sistem posjeduje funkcije standardnog Dahuinog IP sistema za stanove i tako zadovoljava potrebe velikih stambenih prostora. VTO1210C-X je velika vanjska stanica za stambeni prostor kod koje svaka jedinica podržava naviše 20 vanjskih stanica i 1.000 unutrašnjih monitora. Svaki prekidač podržava maksimalno šest unutrašnjih monitora, a između prekidača je dovoljno postaviti tek dva serijska kabla. Najveći broj povezanih prekidača je 30, što zadovoljava standarde za stanove u neboderima.

Na pozive se možete javiti bilo gdje u stanu

Svako domaćinstvo može instalirati maksimalno pet VTH5222CH unutrašnjih monitora, a na pozive se moguće javljati s bilo koje lokacije u domaćinstvu. Unutar njega korisnici mogu međusobno komunicirati preko unutrašnjih monitora. Oni mogu pratiti IPC u stvarnom vremenu i povezati se s kablovima uvezanim alarmima i uređajima za detekciju radi implementacije cjelodnevne zaštite pomoću pametnog PSS upravljanja. SmartPSS je praktičan i omogućava pametno upravljanje svim zonama, a može se preuzeti sa službene web-stranice kompanije.

Mala stambena modularna vanjska IP stanica

VTO2000A-X je mala stambena vanjska stanica koja koristi modularni dizajn. Prednje ploče i VTO2000A-C modul za kameru mogu se koristiti u kombinacijama s različitim modulima kako bi kreirali sistem od 2, 3 ili 9 modula u skladu s različitim potrebama. Instalacijska kutija može biti ugradbena ili postavljena na površinu prema korisnikovim potrebama. Sistem podržava najviše 25 domaćinstava, 10.000 IC kartica i 3.000 otisaka prstiju. Moduli se prosto povezuju u serije, što je jednostavan i praktičan pristup.

Mobilna funkcija

Mnogi korisnici žele imati opciju razgovora s posjetiocima i kada nisu kod kuće. Dvožični stambeni sistem može odgovoriti na ovaj zahtjev primanjem poziva preko interfona i daljinskim otključavanjem vrata nakon potvrde identiteta. Osim toga, ova opcija može poslužiti za aktiviranje videonadzora u stvarnom vremenu, snimanje slika ekrana i videa, prijem informacija o alarmima na daljinu i praćenje situacije u samom objektu u stvarnom vremenu, što je garancija ličnog mira tokom odsustva iz doma.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.