Menu
A+ A A-

Noviteti iz Dahuine radionice: Nova 4 MP HDCVI serija kamera i HCVR snimača

Dahuino 4 MP HDCVI rješenje nudi vrhunske videoperformanse uz 4 MP rezoluciju u stvarnom vremenu i 16:9 HD videoformat. Podržavajući 4 MP HD prijenos signala na veće udaljenosti, ove su kamere garancija kvalitetnih performansi i funkcionalnosti Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
HDCVI kamera 4 MP rezolucije nudi sliku visokog kvaliteta s jasnim detaljima i preciznim prikazom boja. Posjeduje kvalitetni f1.5 otvor blende i podržava 120 db true WDR tehnologiju. Uz veću količinu apsorbiranog svjetla, kamera postiže impresivne performanse u uvjetima slabog osvjetljenja, a zahvaljujući integrisanoj modernoj tehnologiji širokog dinamičkog opsega (WDR), moguće je dobiti slike visokog kvaliteta, čak i pri jako intenzivnom kontrastnom osvjetljenju.
 
Više videoizlaza
Kamera istovremeno podržava HDCVI i CVBS videoizlaze pomoću dva BNC konektora. Postojanje više izlaza olakšava podešavanje u situacijama poput otklanjanja grešaka preko testera te omogućava i rad s više uređaja, uključujući analognu matricu ili monitor. Osim toga, 4MP HDCVI kamera podržava 16:9 HD videoizlaz bez rastezanja ili deformacije slike. Nova HDCVI tehnologija garantuje prijenos na veće udaljenosti u stvarnom vremenu bez gubitaka. Podržava prijenos na udaljenost do 700 m za 4 MP HD video preko koaksijalnog kabla i do 300 m preko UTP kabla. Visoka rezolucija i sveobuhvatne funkcije ovaj model kamere čine idealnim izborom za srednja ili velika preduzeća i zajedničke projekte kod kojih postoji potreba za pouzdanim videonadzorom i fleksibilnošću instalacije.
 
HCVR 7000-4M serija
Osim HDCVI kamera, Dahua je predstavila i HCVR 7000-4M seriju. Ona podržava do 16 kanala za HDCVI/CVBS ulaze, 8 kanala za IP kamere, 16 kanala za lokalno direktno praćenje videa i 16 kanala za reprodukciju videa. HCVR podržava ulaze za 4+2, 8+4, 16+8 IP kamera, pri čemu svaki kanal ima mogućnost prikaza HD rezolucije do 5 MP (2560 x 1920) za potrebe snimanja i nadzora uživo. Funkcija HDCVI/CVBS za automatsku detekciju može automatski prepoznati signal s prednje kamere bez potrebe za podešavanjem. Na taj način rukovanje kamerom je jednostavnije i praktičnije za korisnika. Smart H.264+ štedi i do 70% propusnih kapaciteta i prostora za pohranu bez potrebe za uvođenjem bilo kakvih promjena na kameri. HCVR7000-4M serije će zahvaljujući budućoj nadogradnji svoje firmware tehnologije dobiti i 4K HDCVI interfejs.
 
Inteligentne funkcije
Zahvaljujući ugrađenom IVS sistemu (Inteligentni Video Sistem), HCVR 7000-4M serija nudi mogućnost detekcije i analiziranja pokretnih objekata. Također, nudi i opcionalnu standardnu inteligenciju na rubnom uređaju, što omogućava detekciju ponašanja više objekata poput napuštenih ili izgubljenih predmeta. IVS podržava i Tripwire analitiku, koja omogućava da kamera otkrije prelazak preko unaprijed definirane linije. Ova serija istovremeno podržava i druge inteligentne funkcije poput detekcije lica i pametnog pretraživanja. HCVR serija je projektovana kao ekonomičan proizvod koji se jednostavno instalira, pa je pogodna za široki spektar aplikacija poput javne sigurnosti, maloprodaje, transporta, zaštite domova i obrazovanja. Nudi i kompatibilnost s brojnim uređajima drugih proizvođača, što je čini idealnim rješenjem za videonadzorne sisteme sa ili bez softvera za upravljanje videom (VMS). 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.