Menu
A+ A A-

Jedinstven sustav kontrole pristupa i evidencije radnog vremena

Krajnji korisnici sve više traže aplikacije za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena. Razlog tomu su zakonske obaveze koje tvrtke obavezuju, primjerice, na vođenje i izradu cjelovitih izvješća o radnom vremenu svakog zaposlenika
Piše: Željko Stojanovski, Odjel marketinga, Alarm automatika
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Tijekom 2016. godine zamjetan je rekordan rast tvrtki koje se bave sustavima kontrole pristupa, što je naročito vidljivo i u najnovijem poretku „Top 50 Security 2016“ a&s magazina, koji prikazuje poslovne rezultate 50 najuspješnijih svjetskih tvrtki u industriji tehničke zaštite. U istraživanju se navodi kako se kupci koji traže kontrolu pristupa ili evidenciju radnog vremena mogu svrstati u tri kategorije: 25% čine oni koji kupuju isključivo sustave kontrole pristupa, isto toliko kupaca sustave evidencije radnog vremena, dok ostalih 50% čine kupci koji traže jedinstveno rješenje kontrole pristupa i evidencije radnog vremena. Dakle, ne samo puko automatsko otvaranje vrata već i upravljanje radnim vremenom zaposlenika, kao i bolju i bržu evidenciju tih podataka ili integraciju s drugim sustavima zaštite poput videonadzora i sl.
 
Vlastiti razvoj
Upravo je slovenska tvrtka Jantar jedna od predvodnica tvrtki koje razvijaju i proizvode takva rješenja kontrole pristupa i evidencije radnog vremena, koja su na tržištu poznata pod imenom Black Line. Ono što, zapravo, Jantar razlikuje od konkurencije je činjenica kako su sva softverska rješenja i većina hardverskih vlastito razvijena i proizvedena u Sloveniji. Uvođenjem Black Line linije proizvoda dodatno su poboljšane kvaliteta i učinkovitost, što rezultira raznim uštedama, koje naročito privlače krajnje kupce. Tijekom više od 20 godina iskustva u razvoju i proizvodnji sustava kontrole pristupa, evidencije radnog vremena i upravljanja posjetiteljima, Jantarova rješenja prisutna su u brojnim zračnim lukama, zgradama vlade i različitih financijskih institucija, tvornicama, trgovačkim centrima, bolnicama itd. Dakle, napredni proizvodi koji rješavaju probleme krajnjih kupaca mogu se naći kod Jantarovih partnera, distributera ili instalatera koji su se odlučili za ponudu funkcionalnijih i cijenom učinkovitijih rješenja. Specijalno izrađeni kontroleri za potrebe namjenske industrije danas su postali dio svakodnevne ponude. Zbog svega navedenog ne čudi raširenost Jantarovih instalacija, posebno na regionalnim tržištima, pa ćemo ovdje spomenuti samo jedan primjer.
 
Kupac na prvom mjestu
Alarm automatika d.o.o. Beograd je uz pomoć svojih partnera, tvrtke ELSAT d.o.o. iz Čačka i stručnjaka iz Jantara, uspješno provela osmišljavanje i realizaciju projekta prilagođenog potrebama korisnika – kompanije Sloboda A.D. iz Čačka, za potrebe njihove namjenske tvornice s oko 2.200 zaposlenih. Ukupno su na četiri udaljene lokacije instalirana 42 različita čitača evidencije radnog vremena, kao i četiri čitača za kontrolu pristupa, a stručnjaci iz Jantara izradili su poseban vodootporni kontroler, koji može podržati veliki broj korisnika, o čijoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da se taj kontroler danas nalazi u svakodnevnoj Jantarovoj ponudi. Uz to, osmišljeno je i implementirano rješenje kojim se u sustavu podržava rad i upravljanje s 50 IP kamera, čime je uspješno integriran i videonadzor u sustav Jantar kontrole pristupa i evidencije radnog vremena. U Jantaru očito mogu razviti, proizvesti i pružiti kvalitetna rješenja koja izlaze u susret svim specifičnim zahtjevima krajnih kupaca, pa ne čudi da je rezultat takvog načina rada nekoliko tisuća operativnih sustava diljem Europe. Filozofija "kupac je na prvom mjestu'' ostaje u središtu Jantarovog poslovanja.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.