Menu
A+ A A-

Postavljene kamere za nadzor saobraćaja u Kantonu 10

Na prostoru bosanskohercegovačkih općina Livno, Tomislavgrad i Kupres postavljene su kamere koje očitavaju neregistrovana, ukradena te vozila koja su predmet policijskih istraga, a ovih dana bit će postavljene u Drvaru i Glamoču. Kamere imaju ugrađen sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica, što policiji omogućava identificiranje prekršaja i poduzimanje zakonskih mjera, saznaje Federalna novinska agencija u MUP-u Kantona 10. 
 
Instalirane kamere mogu očitavati i do deset vozila u sekundi, s najmanje, kako kažu, 90-postotnom tačnošću očitanja, a sve to rade u uvjetima smanjene vidljivosti, danju ili noću, te pri većim brzinama vozila. Povezane su s bazom podataka u MUP-u te u slučaju detekcije sumnjivog vozila, odmah se šalje obavijest patroli na terenu. 
 
Osim bosanskohercegovačkih registarskih tablica, softver unutar kamera može prepoznavati registarske oznake i tehničku ispravnost vozila svih država Evropske unije, Srbije, Crne Gore i Makedonije te jedinstvene registarske oznake motocikala i mopeda. U MUP-u očekuju da će postavljanje ovih kamera znatno doprinijeti povećanju sigurnosti na saobraćajnicama. 
 
(Fena)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.