Menu
A+ A A-

Kina donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu blizu pet miliona eura

Zamjenik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine Fahrudin Halač i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su u Sarajevu Certifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za sigurnosne provjere.
Donacija opreme realizovana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica NR Kine u BiH potpisali polovinom novembra 2017. godine.
 
“Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine bit će realizovane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korištenje i održavanje opreme”, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.
 
Potpisivanju Certifikata prisustvovali su zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva vanjskih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra finansija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić te predstavnici Ambasade NR Kine u Bosni i Hercegovini. Iz Granične policije BiH potpisivanju su prisustvovali pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici Kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.