Menu
A+ A A-

Hikvision pristupio FIRST-u

Hikvision, vodeći svjetski proizvođač videonadzorne opreme, objavio je da je njegov Centar za sigurnosne odgovore (Hikvision Security Response Center – HSRC) postao član globalno poznatog Foruma sigurnosnih timova za odgovor na incidente (Forum of Incident Response and Security Teams – FIRST).
FIRST je međunarodna konfederacija timova za odgovor na računarske incidente koji zajedno rade na rješavanju cyber sigurnosnih propusta i promovišu programe za sprečavanje incidenata. Punopravno članstvo u FIRST-u Hikvisionu će pomoći da unaprijedi rad u tom segmentu i razmjenjuje najbolje prakse, pri čemu će HSRC sarađivati s više od 400 članova FIRST-a iz 90 zemalja. Među članovima te organizacije su kompanije poput Cisca, Intela, IBM-a i Microsofta.
 
"Hikvision je ponosan na članstvo u globalnom cyber sigurnosnom pokretu, koji će doprinijeti našem znanju, vještinama i iskustvu u stvaranju sigurnijeg elektronskog okruženja širom svijeta", rekao je dr. Wang Bin, direktor Hikvisionovog mrežnog informacijskog sigurnosnog laboratorija i Odjela za mrežnu sigurnost. 
 
Kako se navodi u Hikvisionovom saopćenju, ta kompanija ozbiljno shvata cyber sigurnost te poštuje sve zakone i propise u zemljama u kojima posluje. S historijom stroge usklađenosti s propisima, Hikvisionovi proizvodi poštuju vodeće standarde za sigurnost i zaštitu kao što su ISO 270001, ISO 9001: 2008, CMMI nivo 5 i AICPA SOC. Osim toga, Hikvision enkriptovani modul za zaštitu i kontrolu informacija te mrežne videosnimače dobio je FIPS 140-2 certifikat (Federalni standard za obradu informacija), što je standard američke vlade koji je uspostavio Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST).
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.