Menu
A+ A A-

Novi ONVIF-ov profil za video streaming

ONVIF je izdao profil T, novi set specifikacija s naprednim mogućnostima video streaminga (protoka videopodataka) i proširenim funkcijama za strimovanje i analitiku metapodataka. 
Profil T također nudi podršku za H.265 kompresiju videozapisa s kamera visoke definicije, smanjujući zahtjeve za većom pohranom na hard diskovima i većom propusnošću, te može lakše inkorporirati nove video i audio kodeke po potrebi kako se industrija bude razvijala.
 
"Profil T je odličan primjer kako ONVIF prihvata tehnološki napredak kako bi služio promjenjivim zahtjevima ove industrije", rekao je Per Björkdahl, predsjedavajući Upravnog odbora ONVIF-a. "Pored podrške za H.265, on standardizira analitiku, protok metapodataka i druge važne funkcionalnosti kako bi zadovoljio trenutne i buduće zahtjeve krajnjih korisnika, sistem-integratora i konsultanata."
 
Novi profil podržava i dvosmjerni protok audiopodataka, odnosno audio ulaz i izlaz iz kamere. Koristeći standardizirane tipove događaja, profil T osigurava da softveri za upravljanje videozapisima i drugi koriste jedan set upravljanja događajima koji podržavaju sve kamere, bez obzira na proizvođača. Ovo uključuje upozorenja kao što su neovlašteni pristup, digitalni ulaz i relejni izlaz. Profil T također omogućava da se određeni dio slike izdvoji za analizu, a obuhvata i protok metapodataka, uključujući analizu i događaje.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.