Menu
A+ A A-

SICUREZZA 2019 fokusira se na integraciju i inovacije

Veći, internacionalniji i bliži tržištu – ciljevi su milanskog sajma sigurnosti SICUREZZA, koji će se iduće godine održati od 13. do 15. novembra.
Oslanjajući se na važne rezultate iz prošle godine: 25.569 posjetilaca (+35%) i 465 direktnih izlagača (+40%), SICUREZZA je spremna nastaviti svoj međunarodni razvoj, koji ju je promovisao u jednog od vodećih evropskih događaja za sigurnost i zaštitu. U skorijoj budućnosti će se fokusirati na izazove s kojima se industrija suočava, njenu stalnu evoluciju i promjenjive uloge i zanimanja.
 
U sve više digitaliziranom i međusobno povezanom svijetu integrisana i interoperabilna sigurnosna rješenja postala su ključna u svim oblastima. Iz jednostavnog alata za zaštitu prerasla su u važan strateški element. Tehnologije se danas ne koriste samo u incidentnim situacijama već i za praćenje i povezivanje različitih procesa, prikupljanje i upravljanje podacima te njihovo tumačenje na pametan način.
 
Ovo je razlog zašto će se SICUREZZA 2019 fokusirati na integrisana rješenja i cyber sigurnost, veoma važnu temu u upravljanju sve pametnijim tehnologijama od kojih se traži zaštita i prijenos podataka. Štaviše, s obzirom na povećanu potražnju za javnom sigurnošću, SICUREZZA 2019 će posebnu pažnju posvetiti urbanoj sigurnosti, oblasti za koju kompanije nude dosta rješenja.
 
U pozadini, italijansko tržište nastavlja pozitivan trend rasta posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući stalnoj evoluciji i povećanju potražnje za sigurnošću na svim nivoima. U 2017. godini to je tržište povećalo ukupan promet za 7,2%, od čega više od 6,6% otpada na izvoz (izvor: ANIE Sicurezza, juni 2018). To je dokaz da Italija posjeduje proizvodne i tehnološke kapacitete za prodor na međunarodna tržišta, a s druge je zanimljivo tržište za međunarodne igrače koji traže nove prilike za širenje. Zato SICUREZZA nastavlja investirati u prezentacije s međunarodnim karakterom i dovođenje vrhunskih kupaca iz zemalja privlačnih s poslovnog aspekta, kao što su one iz Južne Evrope i Mediteranskog bazena.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.