Menu
A+ A A-

Hikvision stekao još jedan certifikat iz cyber sigurnosti

Hikvision, vodeći svjetski isporučilac inovativnih sigurnosnih proizvoda i rješenja, objavio je da je njegova DS-2CD3 i DS-2CD5 serija IP kamera dobila certifikat o zajedničkim kriterijima za evaluaciju sigurnosti informacijskih tehnologija (skraćeno Common Criteria ili CC) s garancijom za tip EAL2 uz dodatak ALC_FLR.2 (EAL2+). Ovaj potez pokazuje Hikvisionovu posvećenost pouzdanosti i cyber sigurnosti.
Kao jedan od najšire priznatih međunarodnih standarda (ISO/IEC 15408) u informacijskoj sigurnosti, CC certifikatom se primarno ocjenjuje sigurnost i pouzdanost proizvoda i rješenja u IT sektoru, a koristi se i za zaštitu privatnih informacija. Vladine organizacije i agencije iz 28 zemalja učestvovale su u sklapanju Sporazuma o prepoznavanju zajedničkih kriterija (CCRA), uključujući i Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država. Mnoge velike kompanije također koriste CC kao zahtjev u svojim nabavkama.
 
"Uz transformaciju u umreženu i inteligentnu eru, industrija sigurnosti se suočava s neviđenim razvojnim mogućnostima, ali i novim izazovima. Hikvision je uvijek posvećen razvijanju kvalitetnih, sigurnih i inovativnih sigurnosnih proizvoda", rekao je dr. Wang Bin, direktor Hikvisionovog Laboratorija za mrežnu i informacijsku sigurnost i Odjeljenja za mrežnu sigurnost.
 
U procesu dobijanja Common Criteria certifikata Hikvision je uspješno prošao rigoroznu evaluaciju svjetski poznatog Brightsight laboratorija.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.