Menu
A+ A A-

Osnovana Otvorena alijansa za sigurnost i zaštitu

Slijedeći zahtjeve današnjeg tržišta, koje karakteriše neprekidna evolucija interneta stvari, kompanije Bosch Building Technologies, Hanwha Techwin, Milestone Systems, Pelco i Vivotek udružile su snage i osnovale Otvorenu alijansu za sigurnost i zaštitu (Open Security & Safety Alliance).
Cilj nove organizacije je razviti okvir koji će definirati standarde i specifikacije za komponente, uključujući operativni sistem koji odgovara potrebama ove industrije, IoT infrastrukturu i kolektivni pristup sigurnosti podataka i privatnosti.
 
Alijansa je neprofitna korporacija koja okuplja slične organizacije kako bi odredila zajedničku standardiziranu platformu za sigurnosna rješenja. "Ovom inicijativom postavili smo temelj za stvaranje sigurnog i pouzdanog ekosistema za sigurnosnu i industriju zaštite, koji okuplja proizvođače hardvera i softvera, integratore, konsultante, korisnike i mnoge druge", kaže Tanja Rückert, predsjednica Uprave Bosch Building Technologiesa. Saradnja i definiranje zajednički dogovorenih standarda i specifikacija omogućava kompanijama u ovoj industriji da se fokusiraju na aspekte koji stvarno doprinose njihovim kupcima i otvaraju nove mogućnosti primjene.
 
"Udruživanje različitih zainteresovanih strana u industriji koje cijene potrebu za boljom standardizacijom i inovacijama na ovom tržištu nije moglo doći u boljem trenutku. Naši krajnji korisnici zavise od našeg zajedničkog rada. To je sjajna inicijativa za Bosch i ostale članove Alijanse, ali u konačnici će krajnji korisnici sigurnosnih rješenja imati najviše koristi", kaže Bernhard Schuster, Boschev izvršni potpredsjednik odgovoran za prodaju i marketing.
 
Osnivanje saveza rezultat je intenzivne diskusije i razmjene ideja s različitim kompanijama aktivnim na tržištu videonadzora, kontrole pristupa, protivprovale i automatizacije zgrada. Uključene strane se kreću od proizvođača do dobavljača komponenti, proizvođača softvera i integratora, kao i distributera i korisnika rješenja. Trenutno oko 30 dodatnih kompanija već je izrazilo interes za pridruživanje alijansi. Ambarella, Anixter, Androvideo, Kings Security i Netapp su prvi potpisali članstvo. Alijansa je otvorena za igrače na tržištu sigurnosti i zaštite, kao i kompanije s komplementarnih tržišta.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.