Menu
A+ A A-

Centralizirani pregled ručne prtljage na hrvatskom aerodromu

Na jednom od hrvatskih aerodroma na kojem Securitas Hrvatska obavlja usluge zaštite ta je kompanija postavila SmartLane, optimalno sigurnosno rješenje koje povećava nivo sigurnosti i zadovoljstvo putnika te pridonosi efikasnijem radu RTG operatera.
Riječ je o automatiziranoj traci za pregled ručne prtljage. Bazira se na dva pristupa: mjestu za istovremeni pregled putnika te centraliziranoj obradi slike (CIP). Istovremeni pregled putnika omogućava pregled nekoliko putnika odjednom, a centralizirana obrada slike omogućava da RTG uređaji budu povezani, dok RTG operateri na udaljenoj poziciji analiziraju sliku. Softver za obradu slike prikuplja, raspodjeljuje i prikazuje rendgenske slike sljedećem slobodnom operateru. Više RTG operatera može gledati slike s jedne trake za vrijeme najvećeg protoka ljudi, a isto tako jedan operater može gledati slike s nekoliko traka tokom manjeg prolaska ljudi.
 
Zbog složenih karakteristika tehnologije, optimalni način rada SmartLanea veliki je izazov. Da je kombinacija čovjeka i tehnologije važna pokazuje i to da je za navedeni uređaj nužno prisustvo prave osobe koja će na odgovarajući način upravljati njime. Zahtjevna pozicija RTG operatera pridonosi još većoj vrijednosti „pametnih“ traka, što pridonosi isticanju vještina samih operatera te postizanju najboljih operativnih rezultata.
 
Prednosti koje donosi SmartLane su: bolje putničko iskustvo zbog bržeg protoka ljudi, povećanje operativne efikasnosti putem bolje automatizacije i optimizacije resursa te jačanje sigurnosti kroz uvođenje novih tehnologija i metodologija.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.