Menu
A+ A A-

Hikvision objavio polugodišnje rezultate

Kompanija Hikvision, vodeći svjetski proizvođač inovativnih proizvoda i rješenja za videonadzor, izvijestila je da je njen ukupni promet u prvoj polovini 2018. godine iznosio blizu tri milijarde dolara. Prihodi kompanije veći su za 26,92%, a neto dobit, iz koje se dioničarima mogu isplatiti dividende, iznosila je 602 miliona dolara, što je za 26,00% više lani.

 

Posvećeni inovativnosti i stvaranju vrijednosti za svoje partnere i krajnje kupce, Hikvision je nastavio s opsežnim razvojem tehnologija, proizvoda i rješenja u čijem je jezgru videotehnologija i umjetna inteligencija (AI). Jedan od primjera je Hikvisionova vizija i model razvoja AI Clouda, predstavljenog na AI Cloud World Summitu održanom u Hangzhouu u martu 2018. godine, što uključuje izgradnju AI ekosistema kako bi se ubrzao razvoj tehnologija, aplikacija i usluga namijenjenih tom industrijskom segmentu.

Hikvision je i dalje fokusiran na poboljšanje upravljanja i operativne efikasnosti kompanije, uz istovremeno jačanje marketinških kanala, projektne prodaje i saradnje s tehnološkim partnerima.

Kako bi zadržao dosadašnji rast, Hikvision širi svoje poslovanje u zemlji i inostranstvu uz velike investicije u lokalne prodajne, marketinške i servisne mreže. U prvoj polovini 2018. godine kompanija je osnovala više od deset novih regionalnih ureda na inostranim tržištima, što će dodatno pomoći u poboljšanju prodaje, isporuke i korisničke podrške na lokalnim tržištima.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.